НОВИНИ

В Лом търсят алтернативен маршрут за натоварения трафик

Общинският съвет в Лом реши, че трафикът на товарни автомобили трябва да бъде изведен от улиците на града. Това стана на извънредно заседание днес - първият работен ден след тежката катастрофа в неделя, при която товарен автомобил се вряза в къща, уби един човек, а осем бяха ранени.

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 07.09.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От общината поискаха ограничение на трафика и финансиране на проучвания за обходен път на град Лом. За решението ще бъдат уведомени премиерът и регионалният министър. Общината ще отпусне помощи за семействата на всички пострадали при катастрофата в неделя. Пътната агенция е готова да отпусне милион и 500 хиляди лева за ремонт на пътя следващата година, ако преди това бъдат изградени ВиК комуникациите по него. Предишната местна управа не реализира вече изготвен проекта за водния цикъл и така се е забавила реконструкцията на пътя.

Дончо Атанасов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура": Агенция „Пътна инфраструктура не е направила този участък, поради това, че там трябва да мине воден цикъл. Няколко пъти започва проектът за водния цикъл и няколко пъти не се прави. В момента върху този участък се изливат всички фекалии, всички дъждовни води, което овлажнява конструкцията на пътя и тя има пропадания.
Пенка Пенкова, кмет на община Лом: Сега търсим алтернативи, защото Общината вече не е бенефициент по новия програмен период…За мен е много трудно в момента, защото ВиК асоциациите са бенефициенти и област Монтана е една от малкото области, където нямаме асоциирана ВиК асоциация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеещ паметник за 100-годишнината от Добричката епопея
Пеещ паметник за 100-годишнината от Добричката епопея
Мирен план на сирийската опозиция
Мирен план на сирийската опозиция