НОВИНИ

В област Добрич зимната обстановка продължава да е сериозна

Всички пътища в областта са затворени за движение. Следобяд се усили вятърът и снеговалежът, а видимостта е около 50 метра. Затова и почистването на пътищата е невъзможно

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 06.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Добрата новина е, че няма закъсали автомобили и бедстващи хора. На места преспите са над метър и половина. Много от селата все още са без електрозахранване. Помпените станции също, което оставя селата и без вода.

В Добрич основните улици са проходими, градският транспорт се движи. Заради понижаващите се температури зимната ваканция на учениците е удължена до 11 януари включително.

Детелина Николова, областне управител на Добричка област: „Най-тежък е проблемът на територията на община Генерал Тошево, там може би под 30% има само захранване на населените места, работи се, но обстановката е много усложнена. Екипите на Енерго про се нуждаят от пробиване на пътищата, техниката каквато подпомага високо специализирана имат и областно пътно управление и са в тяхна подкрепа, за да могат действително да се отстраняват авариите. В останалите населени места в общините Тервел, Крушари и Добричка, там малко по-добро е положението - над 40 % вече имат ток и постепенно водата започва да се събира във водоемите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 5 души са загинали при стрелбата на летището във Флорида
Най-малко 5 души са загинали при стрелбата на летището във Флорида
Влакът от Бургас за София вече потегли по маршрута си
Влакът от Бургас за София вече потегли по маршрута си