НОВИНИ

Великобритания възнамерява да бойкотира Световното по футбол в Русия

Великобритания обмисля варианта да бойкотира Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Русия. Това ще се случи, ако бъде доказано, че зад отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия стои Москва. Според източници на вестник „Таймс“, британските официални лица водят преговори с американските и европейските си съюзници в търсене на координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки срещу Русия, в случай, че бъде доказано участието на Руската федерация в убийството на двойния агент и дъщеря му.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:04, 10.03.2018
Чете се за: 00:16 мин.
По света
великобритания възнамерява бойкотира световното футбол русия

"Бойкотът на Световната купа определено е една от възможностите", издава източникът на вестника от министерството на отбраната.

"Таймс" отбелязва още, че под бойкот на Световното първенство по футбол в Русия се разбира игнорирането на високопоставени политици и длъжностни лица, или дори отказ на Англия от турнира. Другите страни, които участват в последния етап на шампионата - Полша, Австралия и Япония – може също да се присъединят към подобна инициатива, пише вестникът. "Обсъжда се широк спектър от възможности", заключва медията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът на БНТ 2 Георги Велизаров представи свои стихотворения
Журналистът на БНТ 2 Георги Велизаров представи свои стихотворения
Ново преносимо устройство предава сигнали от места без покритие
Ново преносимо устройство предава сигнали от места без покритие