НОВИНИ

Ремонти на АМ "Струма" и "Тракия"

Преди началото на активния летен сезон в цялата страна започват ремонти на главните и по-малките пътища в страната. Предстои строителството на АМ "Струма" в участъка Сандански - Кресна. От АПИ съобщиха, че около 830 хиляди лева са заделени за ремонтни дейности на републиканските пътища в Благоевградска област.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
09:11, 03.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Предстои да се промени асфалтовата настилка на пътя Благоевград - Кресна. Следващата седмица ще бъде поставена и шумяща релефна настилка в Кресна. Ремонти ще се извършват между Симитли и Гоце Делчев, в района на Сатовча и Петрич.

Традиционно през лятото е натоварен трафикът по главен път Е - 79 в участъка до Кулата, тъй като много наши сънародници избират да почиват в Гърция. Много от шофьорите очакват да отворят за движение отсечката от Кресна до Сандански. Тя ще бъде дълга 23 км. Приключени са всички отчуждителни процедури. Очаква се трасето да бъде завърше

Проектът предвижда в отсечката да има 27 големи съоръжения. От пътната агенция съобщиха, че ще бъдат изградени достатъчно връзки със земеделските площи на хората от близките населени места.

Проектът предвижда да бъдат изградени два пътни възела и три големи мостови съоръжения.

И двата възела ще бъдат с LED осветление, което е най-икономичното. За първи път в България ще бъдат изградени площадки за отдих с осветление и тоалетни помещения с водопровод и канализация към тях. Ще бъдат изградени и интелигентни транспортни системи, каквито до сега не са предвиждани при строителството на автомагистрала. Те включват станции за броене и управление на трафика, дигитални информационни табла, видео наблюдение, метеорологични станции. Хората от близките населени места казаха, че очакват пускането на магистралата, тъй като в момента главен път Е 79 минава през селата и често стават пътни инциденти.

Започна и строителството на двете допълнителни връзки на пътен възел „Плодовитово" на автомагистрала ,,Тракия" при пресичането с третокласния път Плодовитово - Оризово. С изграждането им ще се осигури връзката на автомобилите, които се движат по магистрала „Тракия" и „Марица" от Бургас, Свиленград и София. Строителството ще струва 1 млн. лв. и ще продължи 45 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво става с ремонта на тунела преди квартал Люлин?
Какво става с ремонта на тунела преди квартал Люлин?
Започна брането на череши в Кюстендилско
Започна брането на череши в Кюстендилско