НОВИНИ

Зеленски призова САЩ да продължат със санкциите срещу Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова САЩ да затегнат анти-руските санкции, съобщават от службата на украинския президент, цитирани от РИА Новости.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:31, 21.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
зеленски призова сащ продължат санкциите русия

След встъпването в длъжност на Зеленски вчера, той се срещна с представители на Белия дом, които пристигнаха в Киев за церемонията.

"Ние няма да можем да преодолеем руската агресия в Донбас и Крим сами. Затова се нуждаем от вашата помощ. Искам да ви насърча да продължите да затягате санкциите срещу Русия“, заяви новият украински президент.

Зеленски отбеляза, че Вашингтон остава основен партньор на Киев "в преодоляването на руската агресия".

В допълнение, украинският лидер благодари на чуждестранните си колеги за съдействието, насърчаването на вътрешните реформи и сигурността и нарече САЩ "добър пример" за демокрация.

Отношенията между Москва и Киев се влошиха на фона на ситуацията в Донбас. Украинските власти многократно са обвинявали Русия в намеса във вътрешните работи на страната, а през януари 2015 г. парламента прие изявление, в което Русия се нарича "страна агресор". В същото време Москва многократно е подчертавала, че Русия е заинтересована от преодоляване на политическата и икономическа криза в Киев.

Владимир Путин отбеляза, че ще поздрави Зеленски не за встъпването му в длъжност, а за първите му успехи в разрешаването на конфликта в Донбас и за подобряване на отношенията между Русия и Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джоко Уидодо бе преизбран за президент на Индонезия
Джоко Уидодо бе преизбран за президент на Индонезия
Повдигнаха обвинение на терориста от Крайстчърч
Повдигнаха обвинение на терориста от Крайстчърч