НОВИНИ

​Жителите на Хитрино смятат, че присъдата на машинистите е твърде малка

Жителите на шуменското село Хитрино смятат, че присъдата на машинистите е твърде малка и те не са доволни от решението на съда. Делото за влаковата катастрофата, при която загинаха 7 души и пострадаха 29, завърши с осъдителни присъди за двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков. Шуменският окръжен съд постанови съответно 15 и 10 години затвор и ги лиши за дълъг период от правото да упражняват професията.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
12:07, 23.01.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

След месец в кома, а след това поредица операции на крака и заздравяване на раните по главата, 31-годишният Георги Марков започва новия си живот. Заедно с майка му и брат му бяха извадени от сринатата от взрива къща.

Георги Марков: Когато се събудих, се събудих от силна болка. Не виждах нищо. Чувах майка ми, която викаше: "Гошо, ела ме изрови". Аз виках: "Майко, аз себе си не мога да извадя, кракът ми е счупен!".

Въпреки че са загубили много, не са готови да търсят отмъщение.

Георги Марков: Хората са направили грешка, карали са бързо. Да, дали съм им присъди, но това няма да върне загиналите, няма да върне на мене здравето...
Гая Маркова: Аз не ги мразя тези момчета, никой не иска да бъде на тяхното място.
Неждет Мурат: Присъдата е малка, не са доволни хората. Материалните щети са за милиони.
;

Адвокатът на пострадалите каза, че на фона на нанесените щети, присъдата е малка. Заведените 30 граждански дела за близо 6 млн. лв. ще бъдат възобновени едва след като влезе в сила присъдата по делото.

Николай Димитров, адвокат на пострадалите: Вместо тази фирма да губи ресурс в безсмислени дела, да си понесе отговорността. Също така очакваме от държавата да се задейства и да не чака да изтече давността, да си заведе искове за това, което е нанесено като щети на инфраструктурата.

Според хората в Хитрино, влаковете продължават да минават с висока скорост, без да се съобразяват със страховете им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Който не си плаща таксите, не може да бъде скрит
Бойко Борисов: Който не си плаща таксите, не може да бъде скрит
Последно шоу на Жан-Пол Готие (СНИМКИ)
Последно шоу на Жан-Пол Готие (СНИМКИ)