НОВИНИ

Жестоко убийство в с. Скала: Самотно живееща жена е намушкана 27 пъти с нож

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 10.05.2021
19500
Чете се за: 02:07 мин.
Криминално
Слушай новината

51-годишна, самотно живееща жена, е била нападната и убита в дуловското село Скала. Тя е била намушкана 27 пъти с нож. За тежкото престъпление е задържан младеж на 19 години.

Селвие Мехмед е открита мъртва в дома си в петък сутринта. От къщата ѝ убиецът откраднал пари, бижута, както и личния ѝ автомобил. Малко по-късно катастрофирал с него в съседното село Грънчарово и така случаят се разплита.

"Той напуска местопроизшествието и когато на място се проверява кой е собственик на МПС-то, така се разбира, че собственичката, която е починала в следствие на грабежа, е убита", каза заместник окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чефаланов.

Преди години Савие е била кмет на село Скала. А близките на Селвие са в шок от случилото се и искат най-тежкото наказание за извършителя на престъплението.

Задържаният за убийството Феим Радев е криминално проявен. Направил е пълни самопризнания. Местните хора казват, че живеел с баща си и работел като овчар. Познавал е жертвата, защото Селвие го съжалявала и често му давала храна и пари.

"Това момче е от село. Идвало е тук на магазина, сядало е, една кражба има, пак от същата жена, 300 лева, върна ги. Пиян е бил вечерта, пийва си", каза кметът на село Скала Стоян Тодоров.

Предстои да бъде установено дали жената е била изнасилена преди убийството. В Окръжния съд в Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка на 19-годишния Феим Радев.

За подобни престъпления законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Автор-оператор: Александър Леви

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха бежанци, скрити между стока в ТИР
Заловиха бежанци, скрити между стока в ТИР
5 месеца без топла вода: Започна цялостен ремонт на столичната улица "Цар Иван Шишман" (ОБЗОР)
5 месеца без топла вода: Започна цялостен ремонт на столичната улица "Цар Иван Шишман" (ОБЗОР)