НОВИНИ

Александър Томаш: Искам да видя сълзи от кръв на терена

ЦСКА София загуби от Ботев Пд при дебюта на Томаш.

александър томаш искам видя сълзи кръв терена
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 31.08.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Това не е ЦСКА. По най-бързия начин играчите трябва да разберат какво е ЦСКА. В противен случай нямат място тук. Има неща, в които човек трябва да вярва, а аз вярвам. Трябва да излезем от тази ситуация. В ЦСКА са нужни резултати. Можехме да вкараме един гол, но не това е футболът. ЦСКА трябва да бъде смел, да атакува. Това заяви новият треньор на "червените" Александър Томаш в емоционално интервю след загубата с 0:1 от Ботев Пловдив.

"Ще отидем на лагер, ще бъдем заедно, ще работим. Има психологически момент. Има добри футболисти, но се потискат сами или не заслужават да са в ЦСКА. Трябват характери, защото ЦСКА има една цел - да бъде първи. Не гледам назад. С това разполагам в момента - с това работя. Ръководството прави всичко възможно. Ще привлечем нови хора. ЦСКА трябва да промени някои неща. В пространството излизат страшно много информации. Смел човек съм и ще стопирам някои неща. Ще правим селекция и ще има освободени", продължи бившият защитник на клуба.

"Не поемам риск, не го разглеждам по този начин. Това е ЦСКА. Израсъл съм тук, ставал съм шампион и съм вземал Купата. Послушах сърцето си. Благодаря на ръководството на Спартак Варна, но го казах на футболистите там и на тези тук - не искам след време да съжалявам и да си казвам “защо не опитах?”. В ЦСКА няма дали си готов или не, а дали ти стиска. Взех решението в мига, в който разговарях с г-н Филипов и той каза, че цялата спортно-техническа власт ще бъде моя и негова", каза още Томаш.

"Решението Турицов да е капитан е мое. Трябват ми лидери. Лидер се ражда. Това е химия. Няма как да ви го обясня, ако не сте тук. Няма да направя компромиси дори със себе си. Видях хора, които се хващат за главата. Не е проблем, че си направил грешка, а че хората се притесняват да не сбъркат. Не искам да виждам сълзи, не ги забелязвам. Извън терена може да си много голям. Искам да видя сълзи от кръв на терена", сподели треньорът.

На въпрос за дербито с Левски той бе лаконичен: „Това са неща, които не зависят от мен. Ако кажат да играем на 19 октомври, няма проблем. Ако трябва да играем веднага - също няма проблем. Кой съм аз, че да коментирам Футболния съюз?“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнето на Oasis: Спекула с цените на билетите
Турнето на Oasis: Спекула с цените на билетите
Забраниха "Екс" в Бразилия
Забраниха "Екс" в Бразилия