НОВИНИ

Александър Везенков: Да играя срещу ЛеБрон Джеймс е като сън

Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 в мач от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

александър везенков нямам търпение дойдат мачовете
bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 30.10.2023
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон например, това ще е малко като сън. Това каза Александър Везенков след успеха на Сакраменто над Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 тази нощ.

Крилото отбеляза 11 точки за „кралете“ и добави 4 борби, 1 асистенция и чадър за 18 минути в игра.

"Знаем кои сме ние, както и какво представляват Лейкърс. Опитахме се да бъдем на ниво през всичките 48 минути, включително и в продължението. Получи се много интензивен мач, изпълнен с много контакт, но смятам, че през второто полувреме и в последната част успяхме да ограничим силните им страни и да спечелим", заяви пред NBC Sports California Александър Везенков след срещата.

Александър Везенков с 11 точки при успеха на Сакраменто над Лос Анджелис Лейкърс със 132:127

„Работим здраво по време на тренировките, разчитахме на това те да сгрешат в защита. Точно това направиха, Домантас Сабонис ме видя непокрит и аз успях да вкарам още при влизането ми в игра. Баскетболът е игра на грешки, така че ние взехме предимство в този елемент“, добави българинът.

„В последните между 10 и 12 години играх в Европа, никога не съм виждал баскетболист, който още в третия мач от началото на сезона да се върне след подобна контузия, каквато получи Ди‘Арън Фокс. Това показва колко много той искаше да помогне за тази победа. Да побеждаваш е навик. Стартирахме силно и всички играчи допринесоха за този успех. Ще бъде малко каквото и да кажа за Малик Монк. Той отбеляза 11 точки само в продължението, пое щафетата от Ди‘Арън и наниза ключови стрелби. Не искам да споменавам имената на всички, но останалите момчета от отбора също дадоха най-доброто от себе си“, допълни Спортист №1 на България за 2022 г.

„Във всеки домакински мач ще се нуждаем от енергията на публиката. Тя е много важна, трябва да пазим домакинското си предимство и да спечелим колкото се може повече срещи. Нуждаехме се от подкрепата на нашите фенове. Разбира се, ще имаме възходи и падения, но в момента сме доста щастливи“, каза още Везенков.

„Темпото тук е различно, трябва да се приспособяваш, най-вече от ментална гледна точка. Ще има двубои, които ще бъдат по-лоши за мен от останалите, но аз работя всеки ден, старая се да се уча от всички. Всеки съвет от треньорите е много полезен за мен и се опитвам да се приспособя по най-бързия начин“, обясни 28-годишният баскетболист.

Майк Браун не спести похвалите си за Александър Везенков след успеха на Сакраменто над Лос Анджелис Лейкърс.

„Неговите усилия винаги са налице. Реалността е такава, че когато Везенков е на паркета, огромна част от отборите ще играят на пик енд рол срещу него. Това означава, че той ще трябва да се старае в защита, ако се получи смяна. Ако може да прави това, ще получава много възможности за игра, защото както виждате, има добро чувство за играта", заяви Майк Браун по време на пресконференцията след двубоя.

„Прави много малки неща, а когато намери своя ритъм от далечна дистанция, само гледайте. Способността му да се бори под коша е несравнима, особено по периметъра. Играе добре и няма как да не сме доволни от това, което виждаме, когато е на паркета“, добави наставникът на „кралете“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джесика Пегула с впечатляващ обрат на старта на Финалния турнир на WTA в Канкун
Джесика Пегула с впечатляващ обрат на старта на Финалния турнир на WTA в Канкун
Ветроходната регата "Бриз есен" закрива сезона
Ветроходната регата "Бриз есен" закрива сезона