НОВИНИ

Александър Везенков се завърна в игра на Сакраменто Кингс при домакински успех срещу Юта

В първия си двубой след близо двумесечна пауза българинът се отчете с 5 точки, 2 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 1 грешка и 2 лични нарушения за близо 10 минути в игра

александър везенков завърна игра сакраменто кингс домакински успех юта
bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 01.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската баскетболна звезда Александър Везенков направи своето дългоочаквано завръщане на паркета при успеха на неговия Сакраменто Кингс със 127:106 у дома срещу Юта Джаз в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА)

За Везенков това бе първи мач след пауза от близо два месеца насам, в които той лекуваше контузия на глезена, а рано тази сутрин в "Голдън 1 Сентър" той се отчете с 5 точки, 2 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 1 грешка и 2 лични нарушения за близо 10 минути в игра.

Първата поява на българинът дойде в самия край на откриващата четвърт, когато той престоя на терена едва 17 секунди, като по-големите му шансове за изява дойдоха в края на третата и началото на последната част.

Иначе самият двубой протече при равностойно първо полувреме, което приключи с лек аванс на "кралете" при 56:52, но след почивката момчетата на Майк Браун взеха инициативата след серия от 23:2, която им позволи да се откъснат сериозно в резултата и до края нямаха проблеми да затворят срещата.

Кийгън Мъри бе най-резултатен за победителите с 25 точки, а с по 24 завършиха Харисън Барнс и Ди‘Арън Фокс, който добави и 12 асистенции, за да оформи "дабъл-дабъл". Домантас Сабонис пък продължава да пише история, отчитайки се с "дабъл-дабъл" в 57-и пореден мач, като този път литовецът приключи със 17 точки и 12 борби.

За гостите от Юта по 22 реализираха Колин Секстън и Брайс Сенсабо, но в крайна сметка "джазмените" допуснаха девето поредно поражение.

В класирането Сакраменто Кингс заема 7-ото място в Западната конференция с баланс 43-31, като тимът има равни показатели с 8-ия Финикс Сънс. И двата тима пък имат на сметката си по два успеха по-малко спрямо 5-ия и 6-ия в подреждането Далас Маверикс и Ню Орлиънс Пеликанс, което засега ги лишава от директно попадане в плейофите.

Междувременно Юта Джаз заема 12-а позиция на Запад с показатели 29-46 и със сигурност няма шанс да попадне в плейофите през този сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия либерализира пазара на канабис
Германия либерализира пазара на канабис
България с четирима гимнастици на Световна купа по спортна гимнастика от веригата "Чалъндж" в Хърватия
България с четирима гимнастици на Световна купа по спортна гимнастика от веригата "Чалъндж" в Хърватия