НОВИНИ

Андреа Буратини: Отборът има душа, хубаво е да работиш с него

Андреа Буратини
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:44, 17.07.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на волейболния национален отбор на България за мъже до 21 г. Андреа Буратини говори пред медиите при завръщането на състава у нас след спечелването на бронзовите медали на световното първенство за младежи в Бахрейн.

"Беше ни много трудно, защото нивото не е като отборите под 17 или 19 г. Нивото при 21-годишните е много високо, близо до това на мъжете. Веднага видяхме колко високо е нивото. Отборът има душа, хубаво е да работиш с него. Всички дадоха 150 %. Ситуацията беше трудна, защото ден преди световното първенство нямахме разпределител. Играхме страхотно, не беше лесно. Благодаря на всички. Важно бе да спечелим този медал, защото това е последен турнир за този отбор. За тези 3 години той винаги бе на подиум. В Европа няма друг такъв отбор", сподели той.

Треньорът сподели, че възпитаниците му са били фаворити в турнира, макар в последния момент очакванията и целите да са се променили.

"Вярно е, че в началото мислехме, че сме един от четирите фаворити в турнира. Когато в последния момент загубихме център, разпределител и посрещач, ни стана много трудно. Силата на отбора ни е в главите им. Не беше лесно. След загубата от Италия на полуфинала, имахме желание да спечелим медалите", допълни той.

Наставникът призна, че контузеният Симеон Николов е бил важна част от плановете му, преди да се контузи.

"Ние работехме много с Николов. Месец и половина работихме с него. Трудно ни беше. Веднага имахме важни мачове с Канада, Индия и Полша. Мачът с Италия беше странен, защото започнахме добре, но във втория гейм може би не играехме много добре, защото не играехме обединени. Италия игра много добре с много силен сервис", добави той.

Италианецът шеговито се направи, че не разбира въпросите за бъдещето му.

"Този отбор може да бъде бъдещето на България. Има поне 5-6 състезатели, които имат качества. В повечето национални гарнитури има добри играчи от Левски. Хубаво е, че говорим добре за тези състезатели", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха убит благороден елен в горското стопанство край Върбица
Откриха убит благороден елен в горското стопанство край Върбица
ПП-ДБ: Остро осъждаме езика на омразата, призивите за насилие и хомофобията
ПП-ДБ: Остро осъждаме езика на омразата, призивите за насилие и хомофобията