НОВИНИ

Арда с втори пореден успех в първенството

Тимът от Кърджали се наложи с 2:1 над Септември София.

ПФК Арда
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 25.10.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арда постигна втора поредна победа в Първа лига, след като надделя с 2:1 над Септември (София) в мач от 13-ия кръг.

Головете за победителите вкараха Тонислав Йорданов и Чинонсо Офор през първото полувреме, а в края на двубоя Бертран Фурие реализира почетно попадение за столичани. Малко преди това пък Борислав Цонев пропусна да вкара трети гол за Арда, след като не успя да реализира от дузпа. С успеха футболистите на старши треньора Алекснадър Тунчев събраха 21 точки и остават на шесто място в класирането, докато Септември е на 14-а позиция с 10 пункта.

Срещата на „Арена Арда“ в Кърджали започна без чисти голови положения. В 18-ата минута централният нападател на домакините Чинонсо Офор отправи първия точен удар, но той бе слаб и бе уловен от вратаря на Септември Димитър Шейтанов.

По-добрата игра на домакините даде резултат в 30-ата минута. Тогава Тонислав Йорданов овладя във въздуха една отбита от Мартин Христов топка и моментално я изстреля от воле обратно към вратата на Септември. Христов я докосна с глава, което заблуди Шейтанов и топката се озова в мрежата за 1:0 в полза на Арда.

В 40-ата минута Иван Тилев изведе Чинонсо Офор зад гърба на защитниците на Септември. Швейцарският нападател преодоля и вратаря Шейтанов и хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

На почивката старши треньорът на гостите Николай Митов извърши тройна смяна, като в игра се появиха Йордан Гутиерес, Жан-Пиер да Силва и Витиньо. Това обаче по никакъв начин не помогна на Септември да изглежда по-опасно в атака, а Арда се задоволи с това да се прибере и да пази резултата, като домакините чакаха своите шансове на контраатака.

Така се стигна до 81-вата минута, в която топката прехвърли защитника на Септември Мартин Христов и той събори в наказателното поле Станислав Иванов. Главният съдия Мартин Великов не се поколеба да отсъди дузпа. След кратко преразглеждане решението бе потвърдено, а с изпълнението на дузпата се нае Борислав Цонев. Юношата на Левски обаче стреля слабо и Димитър Шейтанов спаси удара му.

Тази ситуация сякаш вдъхнови гостите и в оставащите десетина минути те се впуснаха с всички сили в атака. В 89-ата минута Бертран Фурие засече с глава центриране от левия фланг и с глава намали до 1:2.

До края на мача обаче гостите нямаха време, за да успеят да се доберат до равенството и трябваше да се примирят с минималната загуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илън Мъск поддържа редовен таен контакт с Путин, пише "Уолстрийт джърнъл"
Илън Мъск поддържа редовен таен контакт с Путин, пише "Уолстрийт джърнъл"
Медведев ще участва на турнира в зала в Ротердам
Медведев ще участва на турнира в зала в Ротердам