НОВИНИ

Автогол върна Наполи на победния път в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:57, 07.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
автогол върна наполи победния път серия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Наполи се отърси от тежката загуба от Милан преди няколко дни и надигра с 2:1 като гост състава на Лече в среща от 29-ия кръг на италианската Серия "А".

По този начин "небесносините" вече имат 74 точки на върха в подреждането и имат убедителна преднина от 19 пред втория Лацио, който е с мач по-малко. Съставът на Лече пък остава на 16-а позиция с 27 пункта и за момента е с 8 точки над зоната на изпадащите.

На стадион "Виа дел Маре" гостите от Неапол откриха резултата в 18-ата минута чрез своя капитан Джовани Ди Лоренцо, който се възползва от подаване на Ким-Мин-Джае и с глава даде аванс на отбора, воден от Лучано Спалети.

В началото на второто полувреме обаче домакините от Лече получиха право да изпълнят свободен удар, след който удар на Аслан Сисе се отби от напречната греда. Последва разбъркване, при което най-съобразителен се оказа Федерико Ди Франческо, който беше точен за 1:1, реализирайки 16-о си попадение от началото на кампанията.

Радостта на "жълто-червените" обаче не трая дълго, тъй като малко след час игра Марио Руи центрира опасно в наказателното поле на домакините, а там Антонино Гало си отбеляза автогол, носейки трите точки на Наполи в срещата.

Успехът за водача в италианското първенство беше важен и предвид задаващия се първи сблъсък срещу Милан от четвъртфиналите в Шампионската лига, който ще се проведе на 12 април (сряда) на стадион "Сан Сиро" в Милано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение за шпионаж на арестувания в Русия журналист от "Уолстрийт джърнъл"
Повдигнаха обвинение за шпионаж на арестувания в Русия журналист от "Уолстрийт джърнъл"
Папа Франциск пропусна процесията на Разпети петък
Папа Франциск пропусна процесията на Разпети петък