НОВИНИ

Българските национали по футзал стартираха подготовка за предварителния етап на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Основната цел пред "лъвовете" и техния нов селекционер Делян Койчев е класиране за основния кръг на пресявките, а за да бъде изпълнена тя тимът ни трябва да завърши на едно от първите две места в група с Австрия, Израел и Сан Марино

българските национали футзал стартираха подготовка предварителния етап квалификациите евро 2026 видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 20.02.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футзал започна своя първи подготвителен лагер преди участието си в предварителния етап на квалификациите за европейското първенство, който ще се проведе през месец април.

"Трикольорите" са в една група с отборите на Австрия, Израел и Сан Марино, с които нашите момчета ще се срещат по веднъж по време на мини-турнир, който ще бъде организиран от австрийците.

Целта пред родните състезатели ще бъде да заемат едно от първите две места в подреждането, тъй като те ще им осигурят участие в следващия етап на пресявките за еврошампионата в Литва и Латвия през 2026 година.

В интервю за БНТ новият селекционер на България Делян Койчев сподели, че най-силното оръжие на родния тим е силният и сплотен колектив.

"Надяваме са на нашия български дух. Да се подготвим и представим добре. Разбира се, гоним първо или второ място. Това е целта. Най-хубавото нещо, с което разполагаме, е многото опитни играчи. Имаме няколко състезатели от Варна и София, които са на топ ниво и се надявам те да бъдат в добра физическа форма", коментира Койчев

"Австрия като домакин са фаворит за първото място, но останалите отбори също не са слаби. Лошото е, че до този момент ние не сме изиграл нито една контрола, докато Австрия и Израел вече имаха такива. За Сан Марино не знаем много, но преди две години завършихме наравно с тях във Варна, така че те също не са слаб противник. Нашата цел е да се класираме първи или втори, за да продължим към основния кръг", продължи родният наставник.

Българският треньор, който беше назначен на поста преди две седмици, разкри още пред нашата камера, че има ясна визия за дългосрочното развитие на националния ни тим по футзал.

"Направили сме перспективна група от проектонационали. Главно млади, има две момчета на по 18 и 19 години, а останалите са в границата 20-30-годишни. Но за квалификациите ще разчитаме основно на по-опитните", завърши Делян Койчев.

Целия материал гледайте във видеото!

Автор: Мартин Гошев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Славов: Божанов не е бил защитен свидетел
Атанас Славов: Божанов не е бил защитен свидетел
Фотоизложба за войната в Украйна (СНИМКИ)
Фотоизложба за войната в Украйна (СНИМКИ)