НОВИНИ

Балкан Ботевград удари Рилски спортист у дома и му нанесе първа загуба в НБЛ от близо 4 месеца насам

балкан ботевград удари рилски спортист дома нанесе първа загуба нбл близо месеца насам
bnt avatar logo
от БНТ
15:36, 31.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан Ботевград прекъсна впечатляващата серия на Рилски спортист от 15 поредни победи в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в среща от 27-ия кръг срази самоковци у дома с 86:79.

Двубоят в "Арена Ботевград" стартира при поделено надмощие, като в края на откриващия период гостите бяха тези, които взеха лек аванс при 26:23. Високото темпо на игра продължи и до почивката, като след средата на втората четвърт баскетболистите на Рилецо направиха опит да се откъснат в резултата, но ботевградчани не позволиха това да се случи и в крайна сметка паузата дойде при само една точка разлика в полза на "скиорите" - 46:45.

След подновяването на играта домакините бяха отборът, който започна по-добре, като момчетата на Васил Христов съумяха да обърнат резултата в своя полза и да поведат с 6 точки при 59:53. В края на третата четвърт обаче Рилски спортист се "посъбуди" и на свой ред заигра по-силно, което позволи на тима да си върне лидерството преди старта на последната част - 68:65.

Заключителните 10 минути бяха изпъстрени с драматични моменти, като при по-малко от две оставащи минути двата състава играха при абсолютно равенство - 79:79. В решителните моменти обаче състезателите на Балкан демонстрираха шампионски дух, като Йордан Минчев се отчете с важна стрелба и блокиране на опит на Джон Флорвиъс, докато Димитър Димитров също вкара кош за "зелените", за да им помогне по пътя към крайния успех.

Именно капитанът на ботевградчани беше над всички за победителите със своите 26 точки (4 тройки), а Йордан Минчев прибави 19.

От другата страна Майкълин Скот се отчете с "дабъл-дабъл" за самоковци - 17 пункта и 10 асистенции. Алекс Симеонов реализира 17 точки за своя тим.

По този начин Балкан Ботевград записа втори последователен успех под ръководството на Васил Христов, като шампионите остават на четвърто място в класирането с баланс 17-10, докато Рилски спортист засега е лидер с показатели 21-6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Кръстев вкара дебютното си попадение за Цволе, но тимът загуби от Аякс
Филип Кръстев вкара дебютното си попадение за Цволе, но тимът загуби от Аякс
Катастрофа между мотористи на АМ "Хемус"
Катастрофа между мотористи на АМ "Хемус"