НОВИНИ

Бивш нападател на Аякс ще води отбора до края на сезона

Джон ван 'т Шип е бил наставник и на втория отбор, както и помощник на представителния

Аякс - Фейенорд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:32, 30.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият централен нападател Джон ван 'т Шип ще е назначен днес за старши треньор на Аякс (Амстердам) с договор до края на сезона.

Грандът от Амстердам, смятан за един от фундаменталните отбори за развитието на футбола в Европа въобще, загуби през седмицата с 2:5 от ПСВ Айндховен и се закотви на последното 18-о място в Ередивизи само с 5 точки, на 2 от Утрехт.

Тимът уволни преди седмици Морис Стейн и към момента тренировките води бившия футболист и временен наставник Хедвигес Мадуро. Любопитното е, че отборът няма победа от 24-и август насам, когато в квалификациите в Лига Европа срази българския шампион Лудогорец с 4:1.

Ван’т Шип, който има 41 мача и 2 гола за националния отбор на Нидерландия, ще бъде представен днес и пред отбора, а след това и пред медиите. Негов помощник ще бъде австралиецът Михалис Вълканис, с когото двамата са работили заедно в Мелбърн Сити. Очакванията са Хедвигес Мадуро да остане като помощник в щаба на новия треньор, а Саид Бакати също ще запази мястото си.

Кариерата на Ван’т Шип като треньор е сериозно свързана с Аякс, защото именно в академията на клуба започва да работи след края на кариерата си на терена. Бил е наставник и на втория отбор, както и помощник на представителния. Последната му месторабота беше националния отбор на Гърция, откъдето беше уволнен през 2021 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Рубиалес бе наказан за три години от ФИФА
Луис Рубиалес бе наказан за три години от ФИФА
Мечката Диана вече спи зимен сън в старозагорския зоопарк
Мечката Диана вече спи зимен сън в старозагорския зоопарк