НОВИНИ

БК Берое обяви треньорска смяна часове преди първия мач за сезона

Северномакедонският специалист Никола Василев заменя начело на старозагорци Бойко Миленков, който води тима през последните две години

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:13, 09.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
берое обяви треньорска смяна часове първия мач сезона
Слушай новината

Баскетболният Берое ще бъде воден от нов старши треньор през новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), обявиха от клуба на своята страница във Фейсбук.

Начело на заралии застава специалистът от Северна Македония Никола Василев, който заменя досегашния наставник Бойко Миленков, който води тима през последните две години.

"Приятели, трябва да ви съобщим новината, че от новия сезон старши треньор на баскетболен клуб Берое ще бъде Никола Василев", се казва в официалното съобщение на БК Берое Стара Загора.

Василев е работил като национален селекционер на отбора на Северна Македония до 20 г., бил е начело още на Дзукила Литва, а има стаж и като асистент в Лиетувос Ритас.

Междувременно вече бившият треньор на Берое Бойко Миленков сподели, че през последните две години е работил под голямо напрежение и в крайна сметка е преценил, че има нужда от почивка.

"Последните 2 сезона работих под огромно напрежение в ограничена финансова рамка. Още през лятото имах желание да си дам по-голяма почивка, да се отделя от отбора, за да се възстановя психически и най-вече здравословно. Въпреки това, проведох подготовката с идея да помогна на клуба, до намиране на качествен наставник. Смятам, че задачата е в някаква степен е изпълнена и отборът е подготвен максимално добре, съобразно възможностите ни. Аз ще бъда на разположение, но в момента имам други приоритети. Няма да има по-щастлив човек от мен, ако днес момчетата победят един от най-силните отбори в НБЛ. Само Берое", сподели Миленков за страницата на БК Берое Стара Загора във Фейсбук.

Дебютът на новия наставник на старозагорци Никола Василев ще бъде още тази вечер от 19:00 ч., когато "зелените" приемат Черноморец Бургас в последен мач от първия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лицето на ужаса в Израел: Разкази за убити, отвлечени и изчезнали
Лицето на ужаса в Израел: Разкази за убити, отвлечени и изчезнали
Повече от 10 000 ученици са участвали в проект за подкрепа на дуалното обучение
Повече от 10 000 ученици са участвали в проект за подкрепа на дуалното обучение