НОВИНИ

Близките на блъснатото от полицай дете в Братаница настояват за справедливост

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 11.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ефективна присъда и затвор поискаха роднини на 8-годишната Моника, която загина на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница блъсната от полицая Владимир Панайотов.

Днес семейството и близки протестираха пред Съдебната палата в Пловдив. Там Апелативния съд гледа делото срещу вече бившия служител на сектор "Борба с организираната престъпност". Заради пропуски то веднъж вече беше върнато от Върховния касационен съд. Първоначално Панайотов беше осъден на 4 години и 8 месеца затвор, но след това получи 3-годишна условна присъда.

Бащата и близки на убитата през лятото на 2021 г. Моника от пазарджишкото село Братаница настояват за ефективна присъда за бившия полицай Владимир Панайотов, който с превишена скорост връхлетял върху детето на пешеходната пътека.

"Убиват ти детето и справедливост няма, мисля, че това нещо няма край", каза Марин Стоименов, баща на Моника.

"Десет коли са там, а той бързал. Кой е той - висши, недосегаеми, само такива имаме в България вече - недосегаеми", коментира Дойчо Дойчев.

В началото на годината Окръжният съд в Пазарджик осъди Панайотов на четири години затвор, след като той призна вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

"Наложено му е наказание от 4 години и осем месеца при първоначалното разглеждане. Нямало е протест или жалба срещу това наказание , че е ниско. Тоест от тук насетне по-високо от това наказание не може да бъде наложено", посочи Добринка Колева – прокурор.

На днешното заседание защитата на почерненото семейство поиска от прокуратурата да провери дали има данни, че през 2018 година, в качеството си на полицай, Панайотов е заплашил с пистолет момиче и момче, които са разхождали куче без намордник.

"Достатъчно данни за извършено престъпление не са били налице", каза прокурор Добринка Колева.

А в последните си думи пред съда Владимир Панайотов поиска условна присъда и се извини.

"Естествено, че съжалявам, вие не бихте ли съжалявали", каза той.

Предстои апелативния съд в едномесечен срок да обяви своето решение.

Репортери: Нели Ангелова, Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Илиев: Заслужавахме точка, мачът ни дава сигнали за позитивизъм
Валентин Илиев: Заслужавахме точка, мачът ни дава сигнали за позитивизъм
Илиана Раева: Световната купа в София е важна, защото за първи път и Боряна и Стиляна ще се изправят сред своите най-големи съпернички
Илиана Раева: Световната купа в София е важна, защото за първи път и Боряна и Стиляна ще се изправят сред своите най-големи съпернички