НОВИНИ

БНТ Академия с второ издание

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:50, 04.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Общество
Слушай новината

Година по-късно след първото издание на Телевизионната академия на БНТ още 100 стажанти от 7 университета у нас ще трупат знания и умения в обществената телевизия. През следващите месеци те ще общуват с водещи професионалисти от 10 дирекции. Първият етап на Академията приключи успешно, а някои от студентите продължиха работата си в БНТ и станаха част от голямото семейство на обществената телевизия.

Любопитни очи, ентусиазъм и нетърпение. В очите на Петя перфектният журналист трябва винаги да е добре подготвен.

"Очаквам да науча много нови неща, свързани с журналистиката, новините и редакциите", заяви Петя Мартинова, студент в НСА.

Това, което не могат да научат в университетите, студентите ще видят на практика от професионалистите в БНТ, убеден е проф. Росен Стоянов.

"Стажът е особено важен в сферата на медиите и комуникациите за всеки, който би искал да придобие не само знанията, но и уменията. Двете в едно дават и компетенциите за неговото бъдещо развитие", каза проф. Росен Стоянов от Нов български университет.

"Трябва да очакват много провокации, много протегнати ръце за помощ, но също така трябва да са готови да дадат от себе си и своята гледна точка към събитията и начина, по който те се случват", заяви Илия Илиев, водещ и ментор в БНТ Академия.

Според генералния директор на БНТ пътят за развитие на една обществена медия е именно този - да отвори вратите си към студентите.

"Трябват нови хора с нови идеи, с ново виждане към света, особено във времето, когато потреблението на телевизия, на телевизионен продукт, се променя радикално. Все повече хора гледат на цифровите, на новите платформи, на цифрови устройства. Хора като вас могат да бъдат и ориентир за нас и мерило за това как трябва да правим телевизия за в бъдеще. След месец ще излезете от тук далеч по-знаещи, хора, които ще могат да работят телевизия навсякъде", заяви Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

И най-важното за тях по време на стажа е да задават въпроси - смело и без страх.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист сломи Левски Ликойл и спечели първа Суперкупа в историята си
Рилски спортист сломи Левски Ликойл и спечели първа Суперкупа в историята си
Европейската агенция по лекарствата одобри прилагането на трета доза на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна"
Европейската агенция по лекарствата одобри прилагането на трета доза на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна"