НОВИНИ

Бонучи: Скандирането „Футболът идва у дома“ мотивира Италия

бонучи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 12.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Централният бранител на Италия Леонардо Бонучи сподели, че скандиранията на английските фенове, че „футболът идва у дома“ са вдъхновили "Скуадра адзура" да спечели УЕФА Евро 2020.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

34-годишният Бонучи бе с основен принос за вчерашния триумф на Италия на „Уембли“, изравнявайки резултата в средата на втората част и реализирайки една от дузпите, с които "Адзурите" завоюваха втората си европейска титла.

Снощи 34-годишният бранител изигра своя мач № 18 за Италия на европейски първенства, с което постави нов рекорд в състава на Роберто Манчини.

Бонучи призна, че скандиранията на привържениците на „Трите лъва“ са мотивирали неговия тим да спечели втората си европейска титла.

„Абсолютно. Слушахме го ежедневно от сряда вечер насам след мача с Дания, че купата ще отиде в Лондон. Съжалявам за тях, но всъщност трофеят ще има приятен полет до Рим и по този начин италианците по целия свят могат да се насладят на този турнир. Трофеят е за всеки, казахме го от първия ден, че той е за тях и за нас“.

Бонучи е на мнение, че Италия я чака светло бъдеще под ръководството на селекционера Роберто Манчини е розово.

„Победата наистина доказва, че веднъж щом извървиш целия път, всичко, което трябва да направиш, е отново да опиташ да се върнеш на върха. Трябва да го искаш повече от всичко останало, това е ренесанс за италианския футбол, и съм сигурен, че този състав и този страхотен треньор ще влязат в много заглавия занапред. Вярвахме от ден първи, когато се събрахме всички, че има различно усещане във въздуха. Никога не се уморихме един от друг, имахме тази страст да останем заедно и това е невероятно“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без опашки, напрежение и грешки премина предаването и обработването на протоколите
Без опашки, напрежение и грешки премина предаването и обработването на протоколите
Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна
Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна