НОВИНИ

Борислав Михайлов откри реновирания футболен комплекс в Несебър

Борислав Михайлов Емил Костадинов
Снимка: Български футболен съюз
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 07.08.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов откри реновирания тренировъчен комплекс в Несебър на официална церемония днес. Броени дни, след като бе направена първа копка на новия тренировъчен терен в Дупница по инвестиционен проект на футболната централа, ръководството на БФС финализира поредната инвестиция в спортната инфраструктура в подкрепа на детско-юношеския и масовия футбол.

В последните месеци трите тренировъчни терена край морския ни курорт бяха изцяло обновени, като се сдобиха с модерно изкуствено покритие, което ще позволи на десетки деца от местните клубове и академии да провеждат пълноценен тренировъчен процес. Проектът е на стойност 250 000 лв. и е финансиран по програма FIFA Forward 3.0. Игрищата са с размери 40 на 20 метра с обща площ 3000 кв. м. и са адаптирани за подготовка на състезатели във формати по Футбол 5, 7 и 9. Изпълнените дейности включват ремонт на дренажната система, подмяна на съществуващото тревно покритие с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни врати.

На официалното откриване присъстваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, членът на Обществения съвет на централата Христо Порточанов, кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на ОФК Несебър Недялко Москов и др.

„Щастлив съм да видя, че усилията, които БФС непрестанно полага за подобряване на условията за подготовка на нашите таланти, дават резултат. Децата в Несебър ще се радват на изключително качествени терени и това е поредното доказателство за правилната и целенасочена работа на БФС за инвестиции във футболната инфраструктура. Гордеем, че можем да допринесем за подобряване на спортната базата на Несебър. Пожелавам успех на всички и се надявам оттук да излязат бъдещите футболни звезди на България“, заяви Борислав Михайлов.

Той дари футболни топки и екипи на талантите от школата на местния отбор.

Само за последните 5,5 години БФС осъществи или е в процес на реализация на безпрецедентен брой инфраструктурни проекти. По програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в над 25 населени места из цяла България. В момента на различен етап по проектиране или изграждане са още 8 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то училище в столицата. Плановете са всички те да са в готовност за експлоатация до юни 2024 г.

„Община Несебър винаги е осъзнавала институционалната си роля за развитието на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база. Днес лично изказвам своята благодарност към БФС за инвестицията, чрез която малките футболни игрища на стадион „Несебър" бяха реновирани и осъвременени", заяви от своя страна кметът Николай Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
Оставиха в ареста обвинения за двете убийства в Лозен (СНИМКИ)
Оставиха в ареста обвинения за двете убийства в Лозен (СНИМКИ)