НОВИНИ

Борислав Михайлов с коментар по темата "Национален отбор" и представянето на българските тимове в Европа

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 07.08.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори на част от репортерските въпроси по време на визитата си в Несебър, по време на която той откри реновирания футболен комплекс.

На първо време бившият футболисти подчерта важността от участието на общината в този проект и изрази надежда, че някои от терените в крайморския град ще се роди една от бъдещите футболни звезди на България.

"Изключително съм щастлив да видя толкова млади хора тук, толкова момчета. Поздравявам кмета на Несебър Николай Димитров за неговите дългогодишни усилия. Ние с него се познаваме от дълги години. Заедно с Христо Порточанов бяха в първия изпълком на БФС когато аз станах президент. Всичко, което той прави – в този случай с наша помощ, наистина е един много хубав футболен обект вече. Плюс две зали. Така че в скоро време можете да надминете Бургас. Пожелавам на този терен да израснат футболисти като Джангъра, като Емо Костадинов и някои вратари като мене", заяви Михайлов"

"Това участие на общината е много важно. Не само за футбола, а за целия спорт е важна инфраструктурата. Както виждате, много общини полагат усилия. Ние помагаме като футболен съюз чрез програмите на УЕФА и на ФИФА. Само за последните 18 месеца сме построили нови 20 подобни обекти. На някои места са с естествена трева, на други с изкуствена, както тука. Ако и Министерството на спорта са включи, ще има много повече възможности за младите, за децата. Защото това основно е насочено към детско-юношеските школи. Затова похвалих и кмета, с когото сме лични приятели от много години. Тука се прави много, не само от него, каквито са Недялко Москов и много други", допълни той.

Ръководителят на БФС даде своето мнение и относно представянето на българските тимове дотук в европейските клубни турнири.

"Всичко е толкова равностойно, и във всичките турнири, в това число и Лигата на конференциите. Няма слаби отбори. Не е добро представянето до момента. Надявам се Левски и Лудогорец да продължат възможно най-дълго", каза още един от героите от САЩ 1994.

Накрая президентът на родната футболна централа коментира и бъдещето пред националния отбор на страната.

"За националния отбор мога да кажа, че е правилен пътя. Това са играчите. И вие тука да направите селекция, не можете да извикате други. Така че това имаме, с това разполагаме. Отборът е млад, най-младият в Европа. Надяваме се да покажат постоянна игра в предстоящите мачове – имам предвид с Иран и Черна гора през септември", завърши Борислав Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу насилието и за съдебна реформа във Варна
Протест срещу насилието и за съдебна реформа във Варна
Христо Илиев и Радина Величкова ще бягат в полуфиналите на 100 метра на европейското по лека атлетика до 20 г.
Христо Илиев и Радина Величкова ще бягат в полуфиналите на 100 метра на европейското по лека атлетика до 20 г.