НОВИНИ

Браун за Везенков: Не знам дали той ще бъде част от ротацията в началото на сезона

Със сигурност на този етап няма да правим промени в титулярните пет, но втората и третата петици може да бъдат променяни по всяко време, каза Браун.

браун похвали везенков атаката разкритикува защитата
Снимка: официален фейсбук профил на Сакраменто
bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 11.10.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун призна, че все още не знае дали Александър Везенков ще получава минути в мачовете от началото на сезона в НБА. В понеделник Везенков направи неофициалния си дебют за Сакраменто в контролна среща с Торонто Раптърс, като той изкара на паркета 11 минути и отбеляза 12 точки, с което се превърна в топ реализатор на своя тим.

"Той игра добре в нападение срещу Торонто. Подобрява играта си. Сега пробваме различни комбинации, Саша може да играе с втората петица, а Дуарте с третата. Не мисля да пипам стартовата петица, но втората и третата петица могат да се променят по всяко време. Саша показа колко е разнообразен в атака, точно това очакват да видя хората от него през този сезон. Не знам дали той ще бъде част от ротацията в началото на сезона. Той трябва да продължи да се бори и да става все по-добър с всяка тренировка. Играта му в защита срещу Торонто беше в най-добрия случай окей. Той трябва да разбере Лигата и трябва да гледа колкото се може повече записи на играчите, срещу които може би ще се изправи, за да може по-бързо да разбере техните навици", коментира Браун, треньор номер 1 в НБА за миналия сезон.

Везенков и компания тренират усилено преди мача на Кингс с Лейкърс

Браун каза, че Везенков, както и всички други нови в състава, все още имат да разучават комбинациите в играта на отбора и им трябва още време за аклиматизация.

"Трябва да бъдем търпеливи с новите, за да изградим химията в играта ни. Момчетата, които бяха тук и през миналата година, имат предимство, защото се познават и вече са обиграни. Затова ни трябва още време, но трябва и да бъдем изискващи. Момчетата все още не са свикнали един с друг, но рано или късно и новите ще се впишат", каза още той.

За Сакраменто предстои контрола с Ел Ей Лейкърс на Леброн Джеймс, която ще се играе в Анахайм, Калифорния, в четвъртък от 5:00 часа българско време. В неделя Кингс ще премерят сили с Голдън Стейт Уориърс. Сезонът в НБА започва на 25 октомври, а в първия си мач Сакраменто гостува на Юта Джаз на 26 октомври от 4:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощният влак Брюксел - Берлин ще пътува и до Дрезден и Прага от следващата пролет
Нощният влак Брюксел - Берлин ще пътува и до Дрезден и Прага от следващата пролет
Полицията в Бургас арестува 30-годишна жена с голямо количество метамфетамин (СНИМКИ)
Полицията в Бургас арестува 30-годишна жена с голямо количество метамфетамин (СНИМКИ)