НОВИНИ

Челси и Ливърпул не успяха да се победят в зрелище на "Стамфорд Бридж"

челси ливърпул успяха победят зрелище стамфорд бридж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:44, 13.08.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси и Ливърпул не успяха да се победят в седми пореден двубой, след като завършиха 1:1 на „Стамфорд Бридж“ в голямото дерби от първия кръг на новия сезон на Висшата лига.

В шестата минута Собослай направи страхотен пробив и се справи с трима противникови футболисти, но Жота му спря рейда ву и стреля от движение, като ударът му мина покрай страничния стълб. В 12-ата изстрел на Салах от границата на наказателното се отби в напречната греда и излезе в аут.

Шест след това Мак Алистър намери отдясно Салах. Египтянинът даде отличен извеждащ пас към Диас, който се хвърли на шпагат и засече топката в мрежата - 0:1

В 37-ата минута след центриране от корнер Аксел Дисаси изравни. Секунди след това Челси можеше да обърна развоя в своя полза. Енцо Фернандес изведе Бен Чилуел зад Конате и той се разписа, но ВАР преразгледа ситуацията и голът не беше зачетен.

След почивката Ливърпул пренесе играта в половината на Челси, а в 49-ата Върджил ван Дайк получи топката в полето на Челси. Капитанът на "червените" отправи много силен удар с десния крак, но топката профуча много близо над напречната греда на Санчес. Трипо-късно Собослай пласира отлично центриране в наказателното поле на "сините" след корнер на близката греда. Там топката се отби в ръката на Никълас Джаксън и прелетя край гредата на Санчес, но дузпа не беше отсъдена от Дарън Ингланд.

В 72-ата минута Джаксън бе изведен от Колуил, удържа Конате и стреля по земя, но Алисон се справи. За гостите влезе 17-годишният Бен Доук, а Салах не бе никак доволен от смяната си. Темпото също спадна и изглеждаше така, че съперниците чакат двубоя да свърши.

В 88-ата минута гостите пропуснаха да вземат победата. Мак Алистър отне една топка и подаде към резервата Дарвин Нунес, чието първо докосване обаче бе крайно разочароващо и Санчес улови. В добавеното време уругваецът можеше да се реваншира, но ударът му бе отклонен на сантиметри покрай вратата и така двубоят завърши без победител.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски постигна минимален успех с 1:0 над Ботев Враца
Левски постигна минимален успех с 1:0 над Ботев Враца
Мобилно приложение ще помага на шофьорите за по-лесно паркиране в Пловдив
Мобилно приложение ще помага на шофьорите за по-лесно паркиране в Пловдив