НОВИНИ

Челси и Ливърпул отново не си отбелязаха голове в първия мач на "сините" без Греъм Потър

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:12, 05.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
челси ливърпул отново отбелязаха голове първия мач сините без греъм потър
Слушай новината

Съставите на Челси и Ливърпул направиха нулево реми на "Стамфорд Бридж" в Лондон в отложена среща от 8-ия кръг на английската Висша лига.

Равенството определено не устройваше нито един от двата отбора, тъй като лондончани останаха на 11-а позиция с 39 точки, докато техния съперник е на 8-о място с 43 пункта.

Двубоят тази вечер също така и бе първи за Челси след уволнението на Греъм Потър в неделя, а тимът, който бе воден днес от Бруно Салтор, определено може да съжалява, че не взе трите точки, след като две попадения на "сините" не бяха зачетени.

В 24-ата минута Рийс Джеймс се разписа с чудесен удар от въздуха, но за негово съжаление видя как главният съдия Антъни Тейлър отменя този гол заради засада в по-ранен етап на атаката.

Скоро след началото на втората част и Кай Хаверц прати топката във вратата на Ливърпул по много куриозен начин, след като топката се отклони от тялото му, тъй като първоначалният му изстрел бе отразен от Алисон. След намеса на ВАР обаче се видя, че всъщност вторият контакт на кълбото с Хаверц е в ръката на германеца и така попадението беше отменено, а резултатът остана 0:0.

От другата страна пък играчите на Юрген Клоп бяха най-близо до гола в края на първото полувреме, когато Фабиньо стреля опасно след ъглов удар, но топката бе отклонена от Уесли Фофана.

По този начин Челси и Ливърпул не успяха да се победят в шести пореден двубой, като в последните четири те дори не са си отбелязали гол. Важно е да се уточни обаче, че в два от тези случаи "сини" и "червени" се срещнаха във финалите на Купата на Лигата и ФА Къп през миналия сезон, когато "мърсисайдци" вдигнаха и двата трофея след изпълнения на дузпи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осасуна елиминира Атлетик Билбао след продължения и едва за втори път ще спори за трофея от Купата на Краля
Осасуна елиминира Атлетик Билбао след продължения и едва за втори път ще спори за трофея от Купата на Краля
Ювентус и Интер не се победиха в първия полуфинал за Купата, масови разпраии след края на срещата
Ювентус и Интер не се победиха в първия полуфинал за Купата, масови разпраии след края на срещата