НОВИНИ

Черно море даде още един сезон на основна фигура

Венелин Христов ще продължи да показва на какво е способен за "моряците"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:20, 27.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Черно море даде още един сезон на основна фигура
Снимка: НБЛ
Слушай новината

В Черно море Тича не пестят усилия по селекцията. След като запазиха Иван Спиров, Мартин Коцев, Марин Маринов и Михаил Молдов, „моряците“ ще разчитат на още една основна фигура. Наставленията на Георги Давидов ще продължи да изпълнява и Венелин Христов, споделиха тази вечер официално от клуба. Бившият кадетски национал ще се раздава за тима от Варна за още един сезон.


Крилото подсили варненския отбор в края на октомври през 2021 година и въпреки че на няколко пъти контузии спираха устрема му, той успя да се превърне в ключов играч. През миналия сезон плевенчанинът допринесе за класирането в първия кръг от плейофите на НБЛ и на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Христов приключи със средно по 4.9 точки и 2.8 борби за 33 мача.

Това е втори престой за него в Черно море. Преди това 198-сантиметровият стрелец игра за съответния отбор между 2012 до 2018 година. За този период на сметката му личат една Купа на България и едно сребро от същия турнир. Сред постиженията му се нареждат и два бронзови медала от НБЛ.

До този момент кариерата на 29-годишния баскетболист преминава още през Академик Пловдив, Икономическия Университет-Варна и Спартак Плевен, както и през втория отбор на „моряците“. С пловдивчани успя да завоюва един бронз в Балканската лига. С университетския тим има една Купа на БФБ, две сребърни отличия и един бронзов медал от съответната надпревара. В А група може да се похвали с три сребърни отличия и един бронз, които спечели със същия отбор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС изключи от партията Делян Пеевски и подкрепящите го депутати
ДПС изключи от партията Делян Пеевски и подкрепящите го депутати