НОВИНИ

Черноморец Бургас се върна на победния път в НБЛ след домакински успех срещу ЦСКА

След по-малко от седмицата двата състава отново ще премерят сили в Бургас, но този път в мач от четвъртфиналите в турнира за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 09.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът във временното класиране в Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас стигна до първия си успех от началото на третия етап на родния шампионат, след като в среща от 25-ия кръг надигра у дома състава на ЦСКА със 78:68.

Победата върна "акулите" на правилния път в първенството след пораженията от Рилски спортист и Черно море Тича в последните два кръга, докато в същото време момчетата на Росен Барчовски инкасираха осмата си загуба в последните девет двубоя.

Мачът в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас започна с по-добра игра за домакините, които поведоха в резултата от самото начало, но постепенно "червените" намериха своя ритъм и за пръв път взеха водачеството при 18:16. Бургазлии все пак реагираха и помощта на резервата Алекс Уандие приключиха първия период с аванс при 20:18.

Втората четвърт протече равностойно, като за кратко столичани отново взеха предимство при 34:33, но в крайна сметка почивката дойде при крехка преднина в полза на Черноморец - 38:37.

След подновяването на играта обаче момчетата на Васил Евтимов вдигнаха оборотите и постепенно изградиха двуцифрен аванс, а подобрената игра в защита позволи на "акулите" да се откъснат с 18 точки при 67:49 преди заключителните десет минути на двубоя.

В последната част на срещата "армейците" все пак направиха опит да се върнат в битката и въпреки че намалиха чувствително своя пасив в края Травис Макконико Андрей Иванов вкараха два коша, за да подпечатат успеха на своя тим.

Иванов стана най-полезен за Черноморец със своя "дабъл-дабъл" - 20 точки и 11 борби, Ладериън Грифин добави 16 точки, а Маконико се отчете с 13

От другата страна за ЦСКА Васил Бачев завърши със 17 пункта, докато Камерън Грегъри и Георги Боянов нанизаха по 15.

В подреждането бургазлии остават начело с баланс 20-5, докато "червените" заемат петото място в класирането с показатели 13-11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина в катастрофа на пътя Бургас - Средец, тежко ранени са децата ѝ (СНИМКИ)
Жена загина в катастрофа на пътя Бургас - Средец, тежко ранени са децата ѝ (СНИМКИ)
Започнаха преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за бъдещото управление на страната
Започнаха преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за бъдещото управление на страната