НОВИНИ

Черноморец удари ЦСКА като гост в дербито на кръга в НБЛ

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 28.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас спечели с 84:79 (24:17, 17:23, 20:22, 18:22) при гостуването си на ЦСКА в дербито на 19-ия кръг от редовния сезон.

Срещата в София премина под знака на процесите в "Червения" клуб, където се разбра за оставката на един от членовете на Управителния съвет (УС) - Александър Чакмаков, както и за раздялата с двама от основните състезатели в ротацията на Росен Барчовски - Брандън Йънг и Кейлъб Уесън, които изгледаха срещата отстрани.

Въпреки тяхното отсъствие от паркета обаче домакините започнаха мотивирано и в началните минути бяха по-добрият отбор, като в един момент дори стигнаха до двуцифрена преднина при 29:19 в началото на втората четвърт. Съставът на Черноморец отговори подобаващо, успявайки да стигне до пълен обрат при 38:37, но в крайна сметка почивката дойде при точка аванс в полза на "армейците" - 41:40.

След равностойна трета част, в чийто край "акулите" взеха лек превес при 62:61, всичко в двубоя бе решено в заключителните 10 минути, в които бургазлии показаха повече разнообразност в играта си, за да стигнат до най-голямата си преднина при резултат 76:70. Баскетболистите на ЦСКА обаче далеч не се бяха предали и свалиха разликата само на един пункт при 75:76, но до края състезателите на Васил Евтимов удържаха лидерството и при финалната сирена таблото показваше 84:79 в тяхна полза.

Христо Захариев стана най-резултатен за успеха на гостите със своите 24 точки, Шон Смит добави 17, докато с по 13 приключиха Травис Макконико и Андрей Иванов.

За "червените" капитанът Венцислав Петков се отчете с 22 пункта, Александър Радукич помогна с "дабъл-дабъл" - 15 пункта и 10 борби, а също с 15 точки в актива си завърши Георги Боянов.

В класирането Черноморец Бургас продължава да бъде на първото място с баланс 16-3, докато в същото време ЦСКА се смъкна до 4-а позиция след третата поредна загуба с показатели 12-6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба в църква в Истанбул
Стрелба в църква в Истанбул
Бурният вятър в Разлог увреди част от фасадата на централна сграда
Бурният вятър в Разлог увреди част от фасадата на централна сграда