НОВИНИ

Дете е 45-ата жертва от изгорелия автобус, тялото е намерено при нов оглед

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:33, 26.11.2021 (обновена)
17648
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

За съжаление няма осми спасен при жестоката катастрофа с автобуса на магистрала "Струма". Дете е 45-ата жертва.Тялото е открито при нов оглед на иззетия автобус, съобщи за "По света и у нас" Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Над 5 км задръстване се образува тази вечер по автомагистрала "Струма", видя екип на "По света и у нас". Колоната се движи с не повече от 10 км/ч.

Вижте повече в прякото включване

На четвъртия ден след трагедията властите в Скопие не могат да влязат в офиса на фирмата организирала екскурзията - "Беса транс".

Идентификацията на жертвите от "Струма" ще отнеме поне 7 дни

Допълнителният оглед на иззетия автобус е направен от двама следователи от Националното следствие в базата, където се съхранява като веществено доказателство.

"При извършен днес допълнителен оглед от следователи на НСлС на иззетия автобус е намерена 45-ата жертва, за съжаление", съобщи Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Според източници на "По света и у нас" жертвата е дете и останките от тялото му са намерени между две силно обгорени седалки. Прокурор и следовател от разследващия екип са командировани в Скопие, откъдето ще получат ДНК профили от близките на загиналите, списъци на участващите в екскурзията и всички документи на катастрофиралия автобус.

Македонската полиция запечата офисите на "Беса транс"

Телевизия МРТ от Р Северна Македония излъчи репортаж, от който става ясно, че инспектори на транспортното министерство в Скопие не могат да влязат в офиса на "Беса транс", нито да се свържат по телефона с фирмата.

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески заяви, че документацията, която е нужна на разследването в България, вече е иззета.

"Ние вече иззехме документацията от фирмата, както и компютрите. Също така взимаме документи от министерството на транспорта и министерството на вътрешните работи. И ако открием наказателна отговорност на някого във връзка със случая, ние ще предприемем действия. В момента обаче за нас е важно да изпълним молбата за правна помощ на България", заяви Йовески.

Правителството в Скопие е сформирало съвместна група между министерствата на вътрешните, външните работи, здравеопазването и транспорта. На нея е възложено за сметка на държавата да организира превозването на останките на жертвите в страната, както и на прибирането на ранените.

Властите в Скопие: "Беса транс" съзнателно е нарушила закона

У нас пък Върховната административна прокуратура възложи на регионалното министерство и Агенцията по безопасност на движението да проверят маркировката и сигнализацията с пътни знаци на всички първокласни и скоростни пътища, както и на магистралите в цялата страна.

"В случай че по време на проверката бъдат установени данни за престъпление от общ характер, те трябва да бъда изпратени на компетентните прокуратури и страктури на МВР", обясни Сийка Милева.

Прокуратурата е възложила още в проверката да бъдат включени, както наши, така и международни експерти.

Репортери: Александър Марков, Иво Никодимов

ПОВЕЧЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайландки спряха похода на сестри Стоеви в Бали
Тайландки спряха похода на сестри Стоеви в Бали
Даниел Иванов постигна четвърта победа в Токио
Даниел Иванов постигна четвърта победа в Токио