НОВИНИ

Топло за сезона, но по-често облачно време през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 26.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

И тази сутрин температурите в много райони паднаха под нулата - най-студено беше в Казанлък - минус 6°, в Стара Загора, Чирпан и Пловдив - минус 4°. В същото време минималните температури на морския бряг са около 8 - 9 градуса над нулата.

В широки граници ще бъдат и максималните температури днес - между 6° и 14°. Ще бъде и ветровито, с умерен югоизточен вятър. Очакват се почти повсеместни валежи, по-значителни в южните райони от страната.

През нощта валежите ще спират, най-късно в югозападните райони, където и утре до обяд все още на места ще продължи да превалява. Вятърът ще се ориентира от югозапад и максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, само в Северозападна България - не повече от 10°.

По-често облачно ще бъде времето в планините, по върховете ще се образуват мъгли. Валежи ще има в масивите от Западна България, като границата между дъжд и сняг ще е на около 2000 м. Температурите ще се повишат и максималните в планинските курорти ще са от 3° на Алеко, 7 - 8° в Пампорово и Боровец до 11° в Банско.

С валежи ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, която е под влияние на обширна многоцентрова област от ниско атмосферно налягане. Студено за сезона ще бъде в Западна Европа, в Северна Испания ще продължи да вали сняг. Сняг се очаква да завали в края на съботния ден и на остров Корсика.

Облачно и ветровито ще бъде утре на Балканите. Валежи се очакват в западните и южните райони от полуострова. Ще се задържи топло за края на ноември.

У нас през нощта срещу неделя отново ще има валежи, но очакванията са в неделя да има и слънчеви часове. Ще остане ветровито и по-топло от обичайното за сезона. Нова порция валежи ще има в началото на новата седмица, когато се очаква и застудяване при което във вторник ще има райони и със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалната политика във фокуса на преговорите за кабинет
Социалната политика във фокуса на преговорите за кабинет
160 лв. месечно за директорите, които организират тестване в училище
160 лв. месечно за директорите, които организират тестване в училище