НОВИНИ

Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия

bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 15.02.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Бизнес
Слушай новината

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви в студиото на "Денят започва", че не са защитени социалните права на хората в ситуацията на пандемия. По негово мнение хората на първо място трябва да се защитят сами на работното си място, трябва да се обединят.

От една годината сидикатите разговарят усилено с правителството за различните мерки. Манолов отбеляза, че такова нещо досега не ни се е случвало и няма с какво да го сравним.

"Не е възможно да бъдат удовлетворени всички искания и всички претенции. Разбира се, че нещата ще бъдат частични, което не е оправдание", каза Манолов.

Самоосигуряващите се лица нямат право да се възползват част от мерките. Президентът на КТ "Подкрепа" предположи, че там няма как да бъдат изчислени щетите от въведените мерки.

"Очевидно е, че всеки за себе си е прав и всеки търси правдата за себе си. Единственото, което ми се иска, е тази гадост да свърши колкото се може по-бързо и да продължим да живеем нормално", заяви той.

За него е важно хората да заживеят по-задружно и повече в контакт.

"Това, което ние предлагахме, в немалка степен беше постигнато, то работи. Друг е въпросът дали щеше да работи, ако беше стигнало до края така, както ние го предлагахме", каза Манолов.

Той обясни, че статистически погледнато безработицата е в приемливи граници, но никой не знае какъв е потенциалът на бъдещи събития в нея. Въпросът е всички това, когато отшуми, дали се стабилизират тези работни места или ще стане друго. Манолов прогнозира, че по-скоро нещата ще се възстановят.

Според него е твърде възможно заради икономическите мерки да се е изсветлил бизнесът, както и в някои сектори да са започнали да си учат уроците като това, че е хубаво да се осигуряваш на реалния доход, който получаваш.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бил Гейтс ще инвестира 2 млрд. долара в борбата с климатичните промени
Бил Гейтс ще инвестира 2 млрд. долара в борбата с климатичните промени
Александър Томов: Ще се появят няколко лица на промяната
Александър Томов: Ще се появят няколко лица на промяната