НОВИНИ

Диого Жота подписа нов дългосрочен договор с Ливърпул

диого жота подписа нов дългосрочен договор ливърпул
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:05, 02.08.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Диого Жота парафира „нов дългосрочен контракт“ с Ливърпул, съобщиха от пресслужбата на мърсисайдци. Нито точната продължителност на договора, нито стойността му бяха оповестени, след като медиите на Острова предадоха, че португалският нападател, който пристигна на „Анфийлд“ от Уулвърхемптън през 2020, ще остане в тима поне до 2027.

25-годишният футболист се превърна във важна фигура в отбора, отбелязвайки 34 гола в 85 мача. Той бе с основна роля по пътя към безпрецедентен куадрупъл миналия сезон – куадрупъл, който в крайна сметка не бе осъществен, след като Ливърпул остана на точка от Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига, а след това отстъпи и на Реал Мадрид с 0:1 във финала на Шампионската лига. Преди това „червените“ триумфира за домашните купи, печелейки Карабао Къп и ФА Къп.

Жота е в лазарета заради травма на подколянното сухожилие и ще пропусне откриващия мач на тима от новия сезон във Висшата лига срещу новака Фулъм като гост в събота.

„Трябва да призная, че съм много горд. Откакто пристигнах тук преди две години, се утвърдих като важен играч в този отбор. Точно това исках от самото начало. Сега, подписвайки нов дългосрочен договор, клубът доказва вярата си в мен като футболист. За мен е много хубаво да се утвърдя и да остана още известно време в клуба. Така че, началото на нов сезон, да го направим“, коментира португалецът за официалния сайт на мърсисайдци.

Жота ще бъде част от офанзивна линия на Ливърпул, която бе подсилена след идването на Дарвин Нунес и Луис Диас. Мохамед Салах ще продължи да бъде лидер на атаката, като Роберто Фирмино остава опция в нападение. Садио Мане се раздели с клуба в посока Байерн Мюнхен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 20 шофьори с алкохол и 14 с наркотици хвана МВР
Още 20 шофьори с алкохол и 14 с наркотици хвана МВР
Остра реакция от БСП за новия служебен кабинет - Корнелия Нинова го определи като реваншистки
Остра реакция от БСП за новия служебен кабинет - Корнелия Нинова го определи като реваншистки