НОВИНИ

Днес ще е по-топло от вчера, по празниците – до 30°

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 29.04.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще се повишат, в сравнение с предишните дни и ще са между 20° и 25°, в крайните югозападни райони - до около 28°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Максималните температури ще са между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 11° - 13°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На места, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Затоплянето ще продължи и утре. Ще има променлива облачност с условия за превалявания в планинските и североизточните райони.

В събота и през по-голямата част от неделния ден ще бъде слънчево и още по-топло. В следобедните часове на Великден, както и през нощта срещу понеделник, на места ще превали и прегърми. Интензивни валежи и силни гръмотевични бури ще има в понеделник, когато ще започне захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1382 случая на коронавирус, 3013 оздравели
1382 случая на коронавирус, 3013 оздравели
Новородено слонче в зоопарка в Мюнхен тъгува за публиката си
Новородено слонче в зоопарка в Мюнхен тъгува за публиката си