НОВИНИ

Доминик Тийм ще се размине с операция на китката

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:58, 05.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
доминик тийм размине операция китката
Слушай новината

Шампионът от US Open 2020 Доминик Тийм обяви, че няма да се нуждае от оперативна намеса, за да се възстанови напълно от травмата в китката, която прекрати сезона му още през юли.

Австриецът публикува радостната новина в социалните мрежи, като не пропусна да благодари на своите фенове за подкрепата през този труден период.

"Днес беше важен ден. Бях в Белгия, за да решим дали ще трябва да си оперирам китката или не. Новините са много добри. Няма да се нуждая от операция, нещата изглеждат добре и стабилни. През следващата седмица трябва да подсиля китката си и да започна да се подготвям постепенно за завръщане на корта. Отдавна не съм държал ракета в ръка и това ми липсва. Големи благодарности на всички фенове, които ме подкрепят през дългите месеци", написа Доминик.

28-годишният Тийм започна трудно сезон 2021, като определено беше далеч от познатото си ниво, което го изведе до първата му титла от Големия шлем в Ню Йорк през 2020 г.

Малко по-късно самият той призна, че триумфът му на "Флъшинг Медоус" донякъде е допринесъл за спад на мотивацията у него, което се е отразило и на резултатите му.

За капак на всичко през месец юли, на турнир в Майорка, първата ракета на Австрия получи контузия в китката, която го принуди да се оттегли от участие във всички надпревари до края на календарната година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти с двама водачи
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти с двама водачи
Слънчевото време остава и днес
Слънчевото време остава и днес