НОВИНИ

Експерт от Института за стратегически изследвания в Киев: Имаме нужда и от изтребители, и от наземни ПВО

bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 09.03.2022
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Предложението на Полша да предостави свои бойни самолети е много важен момент за Украйна, заяви Микола Блешков от Института за стратегически изследвания в Киев.

"Имаме нужда както от изтребители, така и от наземни ПВО. С помощта на изтребителите могат да се свалят крилати ракети. Позицията на САЩ в момента е двояка, но виждаме някакъв напредък и това е позитивно. В момента противодействаме с МиГ-29, С-300 и Су-27", обясни Блешков.

Той изрази надежда Русия да се откаже от агресията и да седне на масата за преговори, без да налага диктат по време на преговорите.

Русия няма конвенционални мощности да заплашва НАТО. Всичките конвенционални мощности на Руската федерация се намират в и срещу Украйна и затова НАТО няма причина да се страхува, смята Микола Блешков.

Врагът е пред Киев, но плати висока цена. Ние се научихме да воюваме, най-добрите тактици сме по унищожение на бронирани машини и всеки техен опит ще им струва твърде скъпо. Това ще е последен марш към Киев, с което ще изчерпят техните възможности, каза още той.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Светът и ние"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане
Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане
Кирил Борисов донесе първа титла за България от боксовия турнир "Емил Жечев"
Кирил Борисов донесе първа титла за България от боксовия турнир "Емил Жечев"