НОВИНИ

Фейсбук може да смени името си

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
16:00, 20.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Фейсбук планира да смени името си, като се фокусира върху идеята за изграждане на "метавселена", която беше оповестена в началото на тази седмица.

Информацията е на блога "Върдж", който се позовава на добре запознат източник от компанията на Марк Зукърбърг.

Новината за ребрандирането е трябвало да бъде коментирана на годишната конференция на Фейсбук, планирана за 28 октомври, но е възможно това да се случи по-рано.

Целта на смяната на името е да отразява факта, че социалната мрежа е само част от портфолиото на IT гиганта, който притежава приложения като Уотсап и Инстаграм. Новото име на Фейсбук се пази в строга тайна, но се предполага, че е свързано с "Хърайзън" - технологията за добавена реалност, която Зукърбърг и компании разработват от няколко години.

Възможно е смяната на името да е част от стратегия за подобряване на имиджа, коментират анализатори. През последните месеци около Фейсбук и прилежащите ѝ услуги, избухнаха редица скандали, свързани с недостатъчна борба с фалшивите новини и език на омразата, укриване на изследвания, в които се посочва, че използването на социалните платформи вреди на потребителите, както и срив на услугите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионска лига продължава с нови 8 двубоя
Шампионска лига продължава с нови 8 двубоя
БФС: Системата ВАР доказва ефективността си по българските стадиони
БФС: Системата ВАР доказва ефективността си по българските стадиони