НОВИНИ

Фестивалът "Дни на Корея" започна в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
23:06, 02.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

В Бургас започна фестивалът "Дни на Корея", посветени на културата на азиатската страна. В морския град пристигна и посланика на Република Корея Ли Хо-шик, който засвидетелства добрите отношения на Корея с Бургас.

"Дните на Корея" започнаха с атрактивен флашмоб. Танцов състав прикани публиката да разучи стъпките на корейската поп музика. В Морската градина бяха подредени традиционни корейски носии, които всеки желаещ, можеше да облече.

Корейци показваха как можем да изпишем името си с йероглифи. До края на септември в Морската градина ще остане и фотоизложба, представяща традиционна корейска архитектура.

"Пред мен виждам изключително много млади хора, които се забавляват наистина много. За нас е много радостно, че в Бургас има толкова много приятели на Корея. Ние в момента работим с над 5 държавни училища, в които като свободноизбираем предмет може да се изучава корейския език и мога да кажа, че децата, които избират корейски език в Бургас се увеличават всяка година. Интересът към езика показа и цялостно интерес към държавата и културата. И това категорично е знак за приятелските отношения на Бургас с Корея, все пак това е и най-източния град в България, който е най-близко и до нашата страна", заяви Ли Хо-шик, посланик на Република Корея в България.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разливът от гориво в Гибралтарския проток е стигнал до испанския бряг
Разливът от гориво в Гибралтарския проток е стигнал до испанския бряг
Кейт Бланшет представи новия си филм на кинофестивала във Венеция (Снимки)
Кейт Бланшет представи новия си филм на кинофестивала във Венеция (Снимки)