НОВИНИ

Футболистите от "Марица" Пловдив успяха да се измъкнат от снежния капан в Турция

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:43, 25.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

След повече от 24 часа в снежен капан на пътя край Истанбул, футболистите от ФК "Марица" - Пловдив успяха да се измъкнат. Te вече пътуват с автобуса към Анталия, защото полетите са спрени и над 8000 пътници са блокирани в летището.

Сред тях има и голяма българска група, която се връща от Мексико, но заради снежната буря прибирането им се бави с над 30 часа.

Българската група на летището в Истанбул се откроява заради надуваемите пособия купени от летището за повече настроение. Те кацат вчера от Канкун, Мексико, защото трансферът им към България е през Турция.

Това е и един от последните полети на летището, след това всичко е блокирано и всеки оцелява както може. Причината са снежните бури и натрупалият близо метър сняг.

"И така станаха повече от 30 часа, надяваме се след около още 12, утре рано сутринта на 26-и да подновят всички полети и да се приберем навреме. Има настроение, приели сме факта, че няма да се приберем навреме и успяваме да се забавляваме, въпреки цялата ситуация", разказва Стефан Стефанов.

Футболистите на "Марица" също трябваше да излетят за Анталия от летище Истанбул. На около 15 - 20 км от летището и те попаднаха в снежния капан. На момчетата им се наложи да ходят километри във виелицата, за да си купят храна от бензиностанцията. Днес автобусът успя да потегли към Анталия, като отборът изказва специална благодарност на превозвача.

"След дълъг престой на място заради пътната обстановка вече магистралата е отворена и пътуваме за Анталия, тъй като няма свободни полети, пътуваме с автобуса всички сме добре, всичко е наред! Бъдете здрави", каза футболистът Мариян Тонев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде и кога ще затягат мерки срещу COVID-19 в страната
Къде и кога ще затягат мерки срещу COVID-19 в страната
Асен Василев е с COVID-19
Асен Василев е с COVID-19