НОВИНИ

Голове на Роналдо и Санчо пратиха Манчестър Юнайтед към 1/8-финалите в ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:50, 23.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
голове роналдо санчо пратиха манчестър юнайтед финалите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Виляреал и по този начин си гарантира мястото в 1/8-финалите на Шампионската лига за първи път от сезон 2018/19 насам.

Кръг преди края "червените дяволи" са лидер в група F с 10 точки и със сигурност не могат да бъдат изместени от едно от първите две места. Oще тази вечер пък те могат да си гарантират и първото място, ако Аталанта не успее да победи Йънг Бойс.

За "жълтата подводница" мястото на 1/8-финалите остава постижима цел, но всичко ще зависи от мача срещу Аталанта след две седмици.

Английския тим определено не впечатли в първия си мач без Оле Гунар Солскяер, но все пак направиха достатъчно, за да си тръгнат с трите точки от Испания при дебюта на Майкъл Карик като временен наставник.

Домакините от Виляреал определено могат да съжаляват, че останаха с празни ръце от тази среща, тъй като в големи периоди от двубоя бяха отборът, който създаваше по-интересните ситуации в предни позиции.

При една от тях, в 59-та минута обаче, и страхотният рефлекс на Давид Де Хея лиши Ману Тригерос от това да открие резултата.

В 72-та минута това все пак се случи, но за жалост на домакините голът падна в тяхната врата. Грешка при изнасянето на топката позволи на Фред да отнеме кълбото и да подаде към Кристиано Роналдо. Без да се бави, португалецът прехвърли елегантно стража Херонимо Рули за 1:0.

За Роналдо това беше шести гол от началото на турнира, като по този показател той отстъпва единствено на головата машина на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски.

Второто попадение дойде в 90-та и бе дело на Джейдън Санчо, за когото това беше първи гол с екипа на новия му клуб, след като премина на "Олд Трафорд" от състава на Борусия (Дортмунд).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Какво трябва да се промени, за да намалеят катастрофите
В "Референдум": Какво трябва да се промени, за да намалеят катастрофите
Възстановено е движението на АМ "Струма" в посока София
Възстановено е движението на АМ "Струма" в посока София