НОВИНИ

Граничари откриха над 95 кг марихуана в Свиленградско

граничари откриха марихуана свиленградско
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 20.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

На 18 май 2021 г. в изоставен дом в село Генералово, община Свиленград, граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село откриват шест сака, укрити в ниша в една от стените.

Граничните полицаи установяват, че чантите са пълни с марихуана. Веднага е организирано наблюдение на мястото. За случая е докладвано на ръководителя на Окръжна прокуратура - Хасково и по негови указания са предприети съответните оперативно-издирвателни действия за установяване на притежателя на наркотичното вещество в зоната на отговорност на ГПУ-Ново село.

Вчера, след полунощ, граничните полицаи задържат в непосредствена близост до укритите сакове двама мъже - чужди граждани без документи. Чужденците заявили, че са на 32 и 26 години, от Ирак и са преминали с помощта на каналджия от Турция в Гърция и след това в България. Разследващите са установили противоречия, на моменти взаимоизключващи се, в обясненията на двамата задържани. Извършена допълнителна справка показва, че за 32-годишния иракчанин има съвпадения от предишни регистрации за незаконно преминаване на държавната граница и забрана за влизане в Шенген.

При извършения полеви наркотест е установено, че в саковете се съдържат само съцветия марихуана с много високо качество. Общото количество наркотично вещество е 95,330 кг.

Двамата чужденци са задържани, образувано е досъдебно производство по описа на ГПУ-Ново село. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Фандъкова: Вече има интерес от инвеститори за строежа на детски градини
Йорданка Фандъкова: Вече има интерес от инвеститори за строежа на детски градини
Силвано Пранди: Ще дадем най-доброто от себе си срещу най-силните в света
Силвано Пранди: Ще дадем най-доброто от себе си срещу най-силните в света