НОВИНИ

Гуардиола и Клоп очакват труден мач в дербито между Манчестър Сити и Ливърпул в неделя

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:06, 14.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Манчестър Сити Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола споделиха, че очакват труден двубой в дербито между двата тима тази неделя.

"Мърсисайдци" приемат английския шампион на своя "Анфилд" на 16 октомври (неделя) от 18.30 часа в най-интригуващия двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига.

Преди срещата Клоп акцентира върху проблемите, които може да създаде голямата звезда на "гражданите" Ерлинг Холанд, който не спира да бележи от началото на сезона.

"Когато играеш срещу някой, който в момента е най-добрият нападател в света, трябва да се увериш, че не получава прекалено много топки. Точно това ще опитаме да направим ние, но очевидно, ако затвориш Холанд с прекалено много играчи, тогава оставяш свободни пространства за останалите състезатели на Манчестър Сити, които също са от световна класа. Определено няма да ни е лесно. Това е голямо предизвикателство, футболен проблем, за който трябва да намерим решение. Способностите му да реализира голове са изключителни, а освен това се движи интелигентно. Комбинацията от качествата му го прави специален. Той дойде в Манчестър Сити, където е заобиколен от страхотни футболисти и пасна перфектно", сподели немският специалист.

Неговият колега Пеп Гуардиола пък заяви, че очаква да види Ливърпул в най-добрата му форма, въпреки че "мърсисайдци" са колебливи до момента през кампанията.

"Познавам качествата, които имат, а те знаят нашите. Ако до края оставаха три мача, бих казал, че не могат да ни догонят в класиране, но към момента все още има много време, плюс Световното първенство, така че всичко може да се случи. Винаги е трудно в мачовете срещу тях, така че и сега очаквам тежък двубой. Мачът се решава на терена, а не от класирането, така че няма значение къде се намираме ние и къде – те. Нашето най-голямо постижение засега е постоянството ни. Наистина всичко може да се промени. Преди няколко месеца Ливърпул се бореше за четири титли. Това е същият отбор, същият мениджър, всичко е част от футбола. Винаги очаквам най-доброто от тях", коментира Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария провежда национално допитване за санкциите на ЕС срещу Русия
Унгария провежда национално допитване за санкциите на ЕС срещу Русия
Турция прие закон, който предвижда затвор за разпространение на фалшива информация
Турция прие закон, който предвижда затвор за разпространение на фалшива информация