НОВИНИ

Ханю се завърна триумфално и спечели националната титла на Япония

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:37, 26.12.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Зимни
ханю завърна триумфално спечели националната титла япония

Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Юзуру Ханю се завърна след десетмесечно отсъствие с убедителен успех на националното първенство на Япония. Ханю, който бе извън спорта от февруари насам, след като реши, че неговата астма е твърде рискова, за да участва в Гран При сериите заради пандемията от коронавируса, отвя конкуренцията в Нагано с прекрасно изпълнение за резултат от 319.36.

Това бе първа национална титла за 26-годишната суперзвезда от 2015-а насам, като му гарантира и място на Световното първенство в Стокхолм идната пролет. „Миналата година беше много разочароваща за мен и част от мен е щастлива, че успях да взема реванш“, сподели Ханю, който остана втори в миналогодишното издание.

Японецът тренира самостоятелно тази година, след като канадският му треньор Брайън Орсър не успя да се присъедини към него заради ограниченията в пътуванията. „Работя индивидуално от известно време и това означаваше, че имах далеч повече притеснения. Но не бях в действителност сам. Самостоятелните тренировки ме накараха да оценя взаимоотношенията, които имам. Разбира се, че получавам съвети от далеч, но станах по-силен от съобщенията на хората в знак на подкрепа“.

Сребърният медалист от Пьонг Чанг Шома Уно не успя да спечели пета последователна национална титла, оставайки втори с 284.81 точки. Тийнейджърът Юма Кагияма, който спечели трофея на НХК миналия месец в дебюта си на Гран При при мъжете, се нареди трети с 278.79. За Ханю 2019 година бе разочароваща по неговите високи стандарти, оставайки втори зад Уно на националното първенство и губейки от американеца Нейтън Чен на финала на Гран При.

Той ще се прицели сега в трета световна титла следващото лято, след като си осигури място в Стокхолм. „Миналата година, усещах, че сякаш вече не се развивам. Усещах така сякаш няма за какво да се боря. Мисля, че бях уморен от това да се боря и че едва ли не ще се откажа. Но осъзнавах, че се наслаждавам от задоволството, което получавам от състезанията и преминаването през трудни периоди“, завърши Ханю.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Вила с 10 човека срази с 3:0 Кристъл Палас
Астън Вила с 10 човека срази с 3:0 Кристъл Палас
Кулинарен фотограф даде нов живот на българските обичаи
Кулинарен фотограф даде нов живот на българските обичаи