НОВИНИ

Хванаха полицейски шеф в Пловдив да шофира с над 100 км/ч в градски условия

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 18.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейски началник бе заловен да шофира с над 100 км в час в градски условия. Става въпрос за ръководителя на Пето районно управление на полицията в Пловдив. След публикации в социалните мрежи от Областната дирекция на МВР образуваха незабавна дисциплинарна проверка по случая. Наш екип установи, че заловеният в сериозно пътно нарушение шеф все още е на работното си място.

По време на рутинно дежурство на 11 септември в Пловдив полицейски патрул залавя скъп автомобил, който се движи с над 100 км в час в населена градска зона – два пъти над максимално допустимата скорост. При последвалата незабавна проверка се оказва, че цивилната колата е управлявана от началника на Пето районно управление на полицията в Пловдив – главен инспектор Иван Чочков.

Проверяват полицай, засечен да шофира със 100 км/ч в Пловдив

"Определям подобно поведение като изключително недопустимо и укоримо. Още повече, че до мен стигна информация, че в момента, в който е разбрал, че е заснет със значително превишена скорост, е направил опит да въздейства върху служителите, които са констатирали нарушението", обясни старши комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Незабавно е назначена вътрешна проверка по случая. Ако бъде доказана вина, полицейският шеф ще бъде наказан дисциплинарно. Ще подлежи и на административно-наказателна отговорност.

"С оглед контролната функция, която е вменена на полицейските органи да осъществяват по отношение на всички участници в пътното движение, считам, че началникът на Пето районно следва да поеме и морална отговорност. В тази връзка поисках от него да освободи заемания от него пост", каза старши комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Екипът ни откри днес главен инспектор Чочков на работното му място – в Пето управление на полицията в Пловдив. Той обаче заяви, че предпочита да изчака проверката срещу него да приключи, преди да изрази своята гледна точка по случая.

Резултатите от проверката ще са готови в най-кратки срокове. Докато тя трае обаче, полицейският шеф не може да бъде отстранен принудително от длъжност. Затова от МВР призовават той сам да напусне.

Автор: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тяло изплува от река Черни Лом в Русенско
Тяло изплува от река Черни Лом в Русенско
Берое се раздели с треньорите Густаво Араголаса и Маурицио Миеле
Берое се раздели с треньорите Густаво Араголаса и Маурицио Миеле