НОВИНИ

Идват дъжд и гръмотевици

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 06.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има през следващата седмица в много райони от страната, с най-малка вероятност в Източна България и по Черноморието.

Дъжд и гръмотевици ще има и днес. Има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат още малко по-високи, в сравнение с вчера - между 25° и 30°, на морския бряг - от 21° на север до 27° на юг.

През нощта превалявания ще има на отделни места в Югозападна България. Минималните температури между 11 и 16 градуса, в София - около 11, а максималните - между 23° и 28°. Без валежи ще е утре в крайните североизточни райони, където ще бъде и предимно слънчево.

В останалата част от страната, през втората половина на деня, както и през нощта срещу вторник, на много места ще има валежи и гръмотевици.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, силни и гръмотевични бури и условия за градушки е обявено в Югозападна България.

И по Черноморието облачността на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°.

Температурата на морската вода е от 16° до 18°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Лоши условия за туризъм в планините утре, особено в масивите от Западна България, където се очакват интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури.

През следващата седмица температурите слабо ще се понижат. Ще има и слънчеви часове, но и много райони с валежи и гръмотевични бури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тампа Бей удари отново Каролина и вече гледа към 1/2 финалите
Тампа Бей удари отново Каролина и вече гледа към 1/2 финалите
Експериментът на ЦИК: Гласуваме на машина за около минута
Експериментът на ЦИК: Гласуваме на машина за около минута