НОВИНИ

Илиан Илиев: Искам да играем със самочувствие и да спечелим групата

На никого не пожелавам напрежение като в мача с Унгария, подчерта селекционерът на българите

илиан илиев искам играем самочувствие спечелим групата
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 02.09.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Илиан Илиев отбеляза, че иска националният отбор на България да играе със самочувствие и да спечели своята групата в Лигата на нациите. Българите стартират своето участие група C3 с гостуване на Беларус на 5 септември (четвъртък) и с домакинство на Северна Ирландия на 8-и.

Селекционерът на „лъвовете“ допълни, че ако сторят това, могат да затруднят всеки. "Трикольорите" вече стартираха подготовка

"През всеки месец ще имаме по два мача. Бързо ще се изиграят тези шест двубоя. Очакванията са, че искаме да играем със самочувствие и да се опитаме да спечелим групата“, започна той.

Илиев се върна към мача с Унгария през ноември, когато „трикольорите“ домакинстваха на „маджарите“ на празния стадион „Васил Левски“ на фона на футболния протест срещу старото ръководство на БФС.

"Напрежение винаги трябва да има. Напрежението е и тръпка във всеки мач, изчезне ли трудно е сам да се мотивираш. Не сте прави, че в предните мачове не е имало напрежение. На никого не пожелавам напрежение като в мача с Унгария, такова напрежение съм нямал в друг мач. Говоря за екстрена ситуация във футбола. Нещо, за което трябва да сме внимателни, първо да не подценяваме противника и да си казваме, че едно време тези отбори бяха така и така. Сега вече е друго време. И естествено, да играем със самочувствие, защото имаме добри футболисти и ако го направим, можем да затрудним всеки, както го направихме в доста моменти в последните мачове“, допълни опитният специалист

"За нас като треньорски щаб това, което искахме, се получаваше - футболистите да играят със самочувствие. Да, не сме перфектни, но имаме моменти, които трябва да ги изиграем по-добре. Но не се случи това, че трябва да побеждаваме повече. Всеки един иска да побеждаваме повече."

“Ние не можем да варираме много в групата, така че съставът е почти един и същи. Трябва да имаме едно ядро, върху което да се надгражда. Това, което го прави всеки един отбор. Говорихме го в Словения – техният отбор си го правят от пет години. Имат едно ядро и като се покаже някой нов, просто го добавят“, сподели селекционерът.

Не е трудно да се селектират футболисти. Имахме желание да извикаме и 2-3 момчета от младежите, но предвид важността на мача им с Полша решихме да ги оставим там. Не е чак толкова ограничен изборът. Е, не както преди да имаш 20 човека да играят в чужбина. Понякога е трудно, когато погледнеш към водещите отбори в България и виждаш, че има 2-3 момчета българи в първия състав. Но ние не можем да съдим отборите, че предпочитат да играят с чужденци. Затова пък сме погледнали повече към отборите, в които използват българи“, заяви Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде е Доган? Спекулации около местонахождението му
Къде е Доган? Спекулации около местонахождението му
Почина писателят Иван Тренев
Почина писателят Иван Тренев