НОВИНИ

Италия и Германия не успяха да се победят в Болоня

Йосуа Кимих
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 05.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Италия и Германия не успяха да се победят в мач от група 3 на Лига А в Лигата на нациите. Двубоят завърши при резултат 1:1, след като Лоренцо Пелегрини откри резултата, а Йосуа Кимих изравни.

През първото полувреме Джанлука Скамака бе най-близо до гола на стадион "Ренато ДалАра" в Болоня, след като стреля в лявата греда.

След почивката натискът на италианците се отплати с попадение в 70-ата минута. Дьонон Уилфред Нонто проби по десния фланг и центрира успоредно на голлинията към Лоренцо Пелегрини, който с едно докосване изпрати топката в противниковата врата.

Гостите взеха пример от своя опонент и възобновиха равенството след само 2 минути и 19 секунди. Йосуа Кимих се възползва от разбъркване в наказателното поле, за да стреля плътно с десния крак и да оформи крайния резултат.

До края на сблъсъка Джанлуиджи Донарума спаси удари на резервата Илкай Гюндоган и голмайстора Йосуа Кимих, за да заслужи точка на тима си.

Ханзи Флик е третият треньор на Бундестима, който не губи нито веднъж в първите си 10 мача начело на националния отбор след Спет Хербергер и Йозеф Дервал.

Германия и Италия са с еднакъв актив в класирането. Лидер в подреждането е Унгрария, а Англия заема последната 4-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипи от 6 европейски държави ще помагат на Гърция в борбата с горските пожари
Екипи от 6 европейски държави ще помагат на Гърция в борбата с горските пожари
Първият център за временно настаняване на бежанци в Пловдив вече работи
Първият център за временно настаняване на бежанци в Пловдив вече работи