НОВИНИ

Иван Ченчев, БСП: Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото - с подкрепа на бюджета

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 23.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Това, че вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков беше успешен, не е добре за България. Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото с подкрепа на бюджета. Това коментира депутатът от БСП Иван Ченчев в "Денят започва".

„Иначе пенсиите няма да се актуализират, младите семейства няма да получат данъчните облекчения, а работниците няма да имат повече пари за храна през ваучерите. Докато има шанс, ще настояваме. Тук не става дума за власт, става дума за българските граждани. Винаги е ставало дума за тях, но някои играчи подходиха по друг начин и хвърлиха държавата в хаос като ИТН. Не може в застигащите ни кризи, които непрекъснато захлупват всеки един ден от нашето ежедневие, на всичкото отгоре военни действия, да хвърлиш държавата в хаос. По-безотговорно нещо от това не се сещам. Заради его или егото, което опира до пари“, заяви той.

Това, което той отчете като грешка, е липсата на достатъчно добра комуникация в коалицията. И посочи, че за този хаос някой трябва да носи отговорност.

„Аз съм присъствал на коалиционни съвети и мога да ви кажа, че това, което се говори, е истина. Искаха се допълнително милиарди в 12 без 5“, разказа той и попита - „Ще мине ли бюджетът такъв, какъвто е одобрен и балансиран от тези, които са го правили? В момента от ДПС има 130 предложения, а това е нов бюджет. Това е проблем за хората. В 12 без 5 да правиш предложения като за нов бюджет“.

Ченчев апелира за съгласие, за да се актуализира бюджетът.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пороен дъжд се изля в София, възможни са и градушки (СНИМКИ)
Пороен дъжд се изля в София, възможни са и градушки (СНИМКИ)
Тошко Йорданов: Срещу нас винаги има много нападки, ние сме противници на всички
Тошко Йорданов: Срещу нас винаги има много нападки, ние сме противници на всички