НОВИНИ

Джонсън се извини за "Партигейт", но няма да подава оставка

джонсън извини партигейт подава оставка
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:21, 19.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини на британските депутати за това, че е нарушил ограниченията заради коронавируса по време на първите вълни на пандемията в резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10.

Заради скандала, станал известен като "Партигейт", лондонската полиция наложи глоба на Джонсън, но въпреки това той няма намерение да подава оставка.

"На 12 април получих известие за глоба във връзка със събитието на "Даунинг стрийт" на 19 юни 2020 г. Веднага платих глобата и се извиних на британците. Ще се възползвам от днешната възможност в първия ден след великденската ваканция, за да поднеса искрените си извинения на Камарата на общините", заяви Джонсън.

По време на обръщението на британския премиер към парламента редица депутати от опозицията призоваха Джонсън да подаде оставка, но той пренебрегна тези искания.

В отговор на подобен призив от страна на лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, Джонсън заяви, че отказва да подаде оставка заради продължаващия конфликт в Украйна и произтичащото от него повишаване на цените във Великобритания.

"Мисля, че щеше да е добре той (Стармър - бел. ред.) да даде отговори на някои от въпросите, които споменах, не на последно място за кризата в Украйна, чиито последици се отразяват негативно на живота на всички в тази страна. Заради решаването на тези проблеми това правителство ще продължи да си върши работата", заяви британският премиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цанко Цанков се цели в рекордно време в плувния маратон в Гибралтар
Цанко Цанков се цели в рекордно време в плувния маратон в Гибралтар
Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията
Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията