НОВИНИ

Кабаков ще бъде главен съдия на мача Панатинайкос - Макаби Хайфа от Лига Европа

Българска съдийска бригада получи нов наряд за европейските клубни турнири.

кабаков главен съдия мача панатинайкос макаби хайфа лига европа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 12.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Водещият български рефер Георги Кабаков и помощниците му получиха наряд за двубоя от група "F" на Лига Европа между Панатинайкос и Макаби Хайфа, който ще се проведе на 14 декември, четвъртък. Срещата ще се играе на стадион "Апостолос Николаидис" в Атина от 19:45 часа. Асистенти на Кабаков ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия на мача ще е Радослав Гидженов.

Eкипът за видеоповторенията също ще е съставен от български арбитри – Драгомир Драганов ще е VAR-съдия, а Ивайло Стоянов ще е AVAR. Оператор на системата пък ще е Валентин Ваклинов. Срещата между тези два отбора е директен сблъсък за 3-ото място, което ще изпрати един от тях в турнира Лига на Конференциите през пролетта. Делегат на УЕФА е Тарик Шамел от Англия, а съдийски наблюдател – също британец: Уилям Йънг от Шотландия.

Това е пореден престижен наряд за Кабаков и бригадата му, след като те имаха възможност да ръководят двубоя от Шампионската лига между Галатасарай и ФК Копенхаген на 20 септември, а в началото на ноември получиха назначение за мача от Лига Европа между Тулуза и Ливърпул. Преди това българският екип реферира и европейската квалификация между Англия и Украйна.

Още две български назначения има в Лига Европа. Бившият международен съдия Иван Леков ще бъде делегат на УЕФА за мача от група Е между ЛАСК (Линц, Австрия) и Тулуза (Франция).

Боряна Стойчева, която в БФС отговаря за женското футболно първенство, ще бъде също представител на централата на срещата от група G между Славия (Прага, Чехия) и Сервет (Швейцария).

И Панатинайкос, и Макаби Тел Авив са в битка за третото място в крайното подреждане, след като загубиха шансове за продължаване към елиминациите. Гръцкият тим има две точки аванс пред израелците.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски пострада при конфликт при Паметника на Съветската армия
Георги Свиленски пострада при конфликт при Паметника на Съветската армия
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че действията на президента на турския клуб Анкарагюджю са неприемливи във футбола
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че действията на президента на турския клуб Анкарагюджю са неприемливи във футбола