НОВИНИ

Какво е бъдещето на родния футбол след оставката на президента на БФС?

бъдещето родния футбол оставката президента бфс
bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 28.11.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Български футбол
Слушай новината

Какво е бъдещето на родния футбол след оставката на президента на БФС - в студиото на "Денят започва" темата коментираха журналистите Едуард Папазян и Филип Друмчев.

"Всичко зависи от обществените нагласи и от политическата обстановка, защото се оказа, че политиката и обществото влияят много повече върху процесите в БФС отколкото самия футбол. Едно е вярно, бяха подготвени млади и можещи кадри, даже и Павел Колев, сега и Христо Запрянов са изключително модерно мислещи хора и бъдещето на администрирането на футбола е в техни ръце", заяви Едуард Папазян от вестник "24 часа".

"Това управление си отива в лицето на Борислав Михайлов, няма връщане назад, но доколко политиката водена от БФС ще се осъществи и ще смени модела срещу който протестираха по време на мача с Унгария", попита Филип Друмчев - журналист в Sportal.bg.

"В основата на всичко са двете най-големи футболни общности Левски и ЦСКА. Откакто Михайлов е президент, те не са били шампиони, и естествено кого да обвинят. Хората не дават подкрепа за нови лица, хората искат да махнат старите лица", заяви Едуард Папазян.

"Михайлов не говори никак често и това е една от грешките на управлението му. Той обвини вчера медиите за критиките. Няма спортен журналист, който да не желае да се класираме поне на европейско първенство, да стои безучастен. Нашето първенство не е атрактивно и не е този продукт, който трябва да бъде на фона на всички първенства в Европа. Лоши стадиони и терени, но тук някакси беше ролята на БФС да е някакъв медиатор, да повдига тези въпроси, да се правят дискусии с президентите на футболните клубове, на които да се разглеждат тези проблеми", отбеляза Друмев.

Той също така изрази мнение, че назначаването на Кръстаич за селекционер е било една от най-големите грешки на Борислав Михайлов.

"Във всяка нормална държава първо трябва да има стадиони и това е основното нещо, които трябва да се направи. Футболната лига трябва да поеме първенството. Във всяко нормално първенството, футболната лига в която членуват професионалните отбори, тя трябва да си назначава съдиите, да решава формата на първенството, футболният съюз да се занимава с националния отбор и детско-юношеския футбол", предложи Папазян.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна строежът на софийското метро през "Слатина"
Започна строежът на софийското метро през "Слатина"
Пътят между Кнежа и Бяла Слатина е блокиран от два дни, алармира зрител на БНТ
Пътят между Кнежа и Бяла Слатина е блокиран от два дни, алармира зрител на БНТ